Dragnea: Noul ministru a Justiţiei trebuie numit săptămâna viitoare, stabilim miercuri în şedinţa coaliţiei de guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică, la România TV, că viitorul ministru al Justiţiei trebuie numit săptămâna viitoare şi că miercuri va fi discutat numele succesorului lui Florin Iordache în cadrul şedinţei coaliţiei de guvernare.

”Săptămâna viitoare trebuie să stabilim aceste două nominalizări (ministrul Justiţiei şi ministrul IMM-urilor – n. red.). Să fie aprobate în structurile politice ale coaliţiei şi trimise la Cotroceni pentru a fi aprobate de preşedintele Iohannis. Am vorbit cu Sorin Grindeanu în seara asta, după emisiune îi voi suna pe Călin Popescu Tăriceanu şi pe Daniel Constantin. Miercuri avem şedinţa coaliţiei, o să discutăm despre aceste propuneri, poate tot miercuri în structurile politice ale celor două partide le şi aprobăm. Prim-ministrul s-a gândit la unele variante, noi ne-am gândit la unele variante”, a declarat Dragnea duminică la România TV.

Întrebat despre ce calităţi ar trebui să aibă viitorul ministru al Justiţiei, şeful PSD a spus că trebuie să aibă un CV foarte bun.

”Pentru Justiţie trebuie un ministru cu un CV foarte bun, greu de contestat, capacitate de a relaţiona cu instituţiile internaţionale, să ştie Constituţia şi deciziile CCR. Să aibă capacitatea de a genera, coordona şi duce la final o dezbatere serioasă, o lună – două, în care să se discute toate problemele legate de legislaţia din domeniu”, a creionat Dragnea portretul succesorului lui Florin Iordache.

Şeful social-democraţilor a lăsat să se înţeleagă că este foarte probabilă numirea unui ministru al Justiţiei care să fie independent politic.

În ceea ce-l priveşte pe viitorul ministru al IMM-urilor, liderul PSD a spus că este nevoie de un om cu oarecare greutate politică, să înţeleagă mediul de afaceri, să aibă experienţă şi să comunice.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite