Dragnea s-a întâlnit cu premierul Israelului. Ce au discutat cei doi lideri politici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea şi premierul Israelului, Benjamin Netanyahu. FOTO Camera Deputaţilor
Liviu Dragnea şi premierul Israelului, Benjamin Netanyahu. FOTO Camera Deputaţilor

Preşedintele Camerei Deputaţilor,  Liviu Dragnea, a avut joi, o întrevedere cu Benjamin Netanyahu, prim-ministrul Israelului, în cadrul vizitei oficiale pe care o întreprinde în Israel,printre temele abordate de cei doi fiind şi începerea discuţiilor privind mutarea ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

„O atenţie particulară a fost acordată domeniului militar şi discuţiilor pe teme strategice. De asemenea, în cadrul reuniunii a fost reafirmat interesul pentru întărirea cooperării în domeniului noilor tehnologii, cu accent pe sectorul de securitate cibernetică .Relocarea ambasadei României la Ierusalim s-a aflat, de asemenea, pe agenda de discuţii. În acest context, premierul israelian a salutat lansarea, de către coaliţia aflată la guvernare în România, a dezbaterilor interne pe această temă“, se arată într-un comunicat al Camerei Deputaţilor, referitor la vizita lui Liviu dragnea în Israel. 

Cei doi lideri politici au abordat şi alte teme. „Un alt subiect abordat în cursul convorbirilor a fost legat de dialogul inter-parlamentar structurat (P2P) între România şi Israel, în cursul anului 2018 urmând să aibă loc mai multe contacte la nivel de delegaţii parlamentare şi între diferite comisii ale Parlamentelor din cele două state“, potrivit aceleiaşi surse. 

Nu în ultmul rând, Dragnea şi Netanyahu au vorbit de evreii de origine românăşi cetăţenii români din Israel. „Cei doi oficiali s-au referit, de asemenea, la aportul valoros adus relaţiei bilaterale de către comunitatea israelienilor originari din România şi comunitatea românilor din Israel. În acest context, preşedintele Camerei Deputaţilor, domnul Liviu Dragnea, a reiterat angajamentul României pentru sancţionarea tuturor formelor de antisemitism şi de negare a Holocaustului“, se arată în concluzia comunicatului. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite