Drept la replică. Primăria Capitalei: Toţi membrii consiliilor de administraţie ale noilor companii au fost selectaţi pe baza pregătirii profesionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce „Adevărul“ a scris că Gabriela Firea a instalat în conducerea celor 22 de firme publice oameni de partid sau apropiaţi ai familiei sale, Primăria Capitalei a trimis un drept la replică în care susţine că persoanele au fost selectate „pe baza pregătirii profesionale“, fără a le publica însă CV-urile. În spiritul transparenţei pe care Gabriela Firea îl clamează, „Adevărul“ solicită publicarea biografiilor celor din conducerea firmelor.

Redăm integral dreptul la replică trims de Primăria Capitalei:

„În spiritul deontologiei profesionale şi al informării corecte a cititorilor Dvs, vă rugăm să publicaţi următorul drept la replică în legătură cu articolul „Cum funcţionează reţeaua Firea: pilele şi cunoştinţele sunt răsplătite din banii bucureştenilor”.

Aşa cum era de aşteptat, înfiinţarea Holdingului Municipal „Bucureşti Capitală Europeană”, care cuprinde în momentul de faţă 22 de societăţi comerciale pe acţiuni al căror capital este deţinut integral de municipalitate, a stârnit controverse, alimentate în special de schimbarea majoră de paradigmă a modului în care sunt prestate serviciile publice către locuitorii Capitalei.

În prima linie a contestării acestei reforme a administraţiei se află, pe de o parte, companii abonate de zeci de ani la banii publici ai bucureştenilor în schimbul cărora ofereau servicii de calitate îndoielnică, dar foarte scumpe, iar pe de altă parte, adversarii politici, care din prima zi de mandat a actualei conduceri a Primăriei au manifestat o ostilitate împinsă la extrem şi ale căror eforturi sunt canalizate exclusiv către atacarea zi de zi a Primarului General şi a echipei sale.

Toate afirmaţiile cuprinse în articolul la care facem referire sunt reluări ale atacurilor nefondate din partea unor consilieri generali ai USR şi PNL, care au fost preluate de ziarişti, fără nici măcar o minimă verificare. Din totalul de peste 150 de membri în consiliile de administraţie ale celor 22 societăţi au fost alese câteva persoane, cărora li se face proces de intenţie, simplul fapt că ar avea vreo tangenţă cu PSD sau cu oraşul Voluntari fiind prezentat, în mod incorect, ca argument forte al incompatibilităţii respectivilor cu funcţia pe care o ocupă.

Reamintim au fost selectaţi pe baza pregătirii profesionale că toţi membrii consiliilor de administraţie şi ai conducerilor executive ale acestor companii şi ocupă aceste funcţii cu caracter interimar, până când vor fi organizate (în cel mai scurt timp posibil), proceduri de selecţie conform Ordonanţei 109 privind guvernanţa corporativă, la care se va putea înscrie orice persoană care va îndeplini cerinţele.

În toate atacurile din ultima perioadă în legătură cu societăţile comerciale ale Municipalităţii se vorbeşte exclusiv şi obsesiv despre cheltuielile pe care aceste societăţi le vor face, pentru salarii dar şi dotările necesare desfăşurării activităţii, dat fiind faptul că este vorba de societăţi nou înfiinţate, şi se ignoră cu bună ştiinţă faptul că aceste societăţi se vor autofinanţa, iar din încredinţarea către acestea a contractelor de servicii publice şi nu numai, Municipalitatea va face economii importante. Prin urmare, nu este vorba de „bani tocaţi de Firea pentru pile şi cunoştinţe”, ci sunt fonduri alocate pentru servicii mai bune şi mai ieftine prestate către bucureşteni.

În ciuda acestei campanii agresive bazată pe calomnii, neadevăruri şi informaţii trunchiate sau scoase din context, Primăria Capitalei îşi va continua consecvent programul de operaţionalizare a societăţilor din Holdingul Municipal, iar rezultatele vor putea fi judecate după ce acestea îşi vor fi început activitatea şi vor fi încheiat cel puţin un exerciţiu financiar complet“, susţine Primăria. 

***

„Adevărul“ a scris că în Consiliile de Administraţie (CA)  celor 22 de companii au fost implantaţi oameni cu proptele politice sau de tot felul de prieteni, cunoştinţe şi relaţii ale Gabrielei Firea. Un exemplu notoriu este compania municipală „Sport pentru toţi“ , în conducerea căreia a fost instalată Alina Laufer, vedetă în emisiuni mondene, dar mai ales soţia ministrului pentru IMM-uri Ilan Laufer. „O cunosc pe doamna Gabriela Firea de foarte multă vreme şi mi-am pus experienţa la dispoziţia dumneaei în rânduri repetate. Nu sunt sportivă de performanţă, însă am făcut cursuri de antrenor. Am făcut nişte cursuri pentru mine“, spunea Alina Laufer pentru stirileprotv.ro.

Director general al companiei pentru sport va fi Florentin Dumitru, fost fotbalist la Steaua, club patronat de Gigi Becali, naşul primarului general Gabriela Firea. Aşadar, Primăria susţine că Alina Laufer şi Florentin Dumitru au fost selectaţi pe baza pregătirii profesionale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite