Echipa doamnei Firea: doctoranzi la normă, incompetenţi, urmăriţi penal şi evazionişti

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Am urmărit cu interes interviul acordat de Gabriela Vrânceanu-Firea la Adevărul Live. A identificat câteva dintre problemele importante ale Capitalei: mizeria, traficul infernal, transportul în comun şi a atins, e drept, mai puţin frontal, problema corupţiei.

Din punct de vedere politic, a aruncat şi o nadă interesantă către Nicuşor Dan, candidatul Uniunii Salvaţi Bucureştiul, pe care şi l-ar dori ca viceprimar. Un joc politic interesant al doamnei Firea, prin care vrea să împuşte dintr-un foc doi iepuri: întinde o mână unei categorii de votanţi care nu au făcut niciodată parte din bazinul electoral al PSD, dar în acelaşi timp bagă zânzanie între candidaţii de dreapta, în special ai reprezentanţilor societăţii civile, Nicuşor Dan şi Ciprian Ciucu, blocând o eventuală alianţă a acestora. Gabriela Vrâncenu-Firea face chiar mai mult decât se aşteptau adversarii, îşi pune cenuşă în cap pentru atacurile lansate la adresa lui Klaus Iohannis în alegerile din 2014. „Îmi doresc o campanie curată, o campanie elegantă“.

Mă întreb dacă visez sau dacă doamna Firea candidează în România. Brusc, uitându-mă pe lista candidaţilor PSD de la Primăriile de sector, începe să mă doară capul. Vorbele doamnei Firea sunt doar nişte poveşti. Echipa pe care o propune bucureştenilor este precum o tocăniţă care îţi cade greu la stomac: relicve ale comunismului, perdanţi notorii, incompetenţi, urmăriţi penal şi iepuraşi de campanie. „Noi am răspuns cererii legitime a bucureştenilor de a intra în funcţii publice cu oameni tineri, oameni noi în politică, oameni care nu au contracte cu statul, oameni care nu au probleme cu Justiţia“, ne spune fosta jurnalistă. Chiar aşa să fie? Să-i luăm pe rând, folosind „Goagălul“, descoperirea epocală a lui Marian Vanghelie: 

Secotrul 1 – Dan Tudorache, un personaj de un servilism greu de imaginat, de care s-au servit toţi şefii de partid în funcţie de interesele politice. A participat la decapitarea lui Adrian Năstase în favoarea lui Mircea Geoană şi l-a pus la zid pe Cătălin Ivan în disputa cu Liviu Dragnea. În urmă cu 15 ani a plecat cu cântec de la Ministerul Transporturilor fiind prins că a eliberat fraudulos 58 de autorizaţii pentru transportul rutier internaţional de marfă.

Sectorul 2 – Neculai Onţanu, ultima relicvă comunistă din administraţia Capitalei. Un traseist politic care a colaborat cu toţi: PSD, PDL, PNL, UNPR. Un general cu diplomă de doctor luată în celebrul lot al lui Gabriel Oprea. Este un cancer al administraţiei locale, care merge mână în mână cu toţi „adversarii“ politici de la nivelul sectorului: sunt de notorietate înţelegerile lui cu Anca Boagiu, fosta pupilă a lui Traian Băsescu, în împărţirea influenţei în Sectorul 2.

Sectorul 3 – Robert Negoiţă, unul dintre reprezentanţii noului val de cadre pesedist. Organizator de concursuri de Miss PSD, investitor prins cu fofârlica de ANAF, instituţie care i-a executat mai multe proprietăţi pentru neplata impozitelor. 

Sectorul 4 – Daniel Băluţă, un incompetent care nu cunoaşte nici legile de funcţionare a administraţiei locale. Băluţă s-a făcut recent de râsul lumii după ce şi-a dat demisia din funcţia de consilier local, fiind cât pe ce să piardă funcţia de primar interimar al Sectorului 4. Individul nu ştia că legea administraţiei locale precizează că pot fi aleşi ca primari interimari doar membri ai consiliului local.

Sectorul 5 – Daniel Florea, un anonim pentru votanţii sectorului, implicat mai mult în fotbal. Un adversar pe care Marian Vanghelie îl spulberă fără niciun fel de probleme, mai ales că PSD pare, în cazul său, dispus să facă figuraţie în
alegeri.

Sectorul 6 – Gabriel Mutu, un client al DIICOT, urmărit penal din 2014 pentru infracţiunea de evaziune fiscală şi spălare de bani. Este un exemplu de cum înţelege PSD şi Gabriela Vrânceanu-Firea să răspundă la solicitările legitime ale bucureştenilor, prin susţinerea unui urmărit penal.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite