Elena Băsescu susţine legitimaţiile speciale pentru romi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Băsescu FOTO: Adevărul
Elena Băsescu FOTO: Adevărul

Elena Băsescu a declarat, duminică, la Congresul Internaţional al Romilor, la Sibiu, că va promova legitimaţiile speciale, care să conţină identitatea şi ţara de provenienţă a romilor, pentru ca aceştia să poată fi monitorizaţi.

Europarlamentarul PDL a spus că are o colaborare foarte bună cu romii, pe care i-a susţinut şi în Parlamentul European (PE) pentru integrarea pe toate planurile în societate.

 "În orice etnie, în orice societate există şi persoane bune şi persoane rele, e ca şi cum ai încerca să separi grâul de neghină. Consider că dacă domnul Cioabă are susţinere în a introduce aceste legitimaţii, propunerea este binevenită. Vor decide tot cetăţenii de etnie romă. O voi promova cu siguranţă dacă după ce se pune în discuţie, voi considera că are susţinere din partea cetăţenilor simpli de etnie romă", a afirmat Elena Băsescu

Florin Cioabă, autoproclamat din 1997 „regele internaţional al romilor”, a susţinut că legitimaţiile ar putea ajuta să fie identificaţi mai uşor cei care comit infracţiuni în ţară şi peste hotare. El a precizat că aceste legitimaţii speciale vor fi diferite faţă de buletinele de identitate şi vor avea coduri de bare gestionate într-o bază de date internaţională.

La Congresul de la Sibiu vor participa, de sâmbătă până luni, lideri ai romilor din 35 de state europene, din America, din Australia şi din India.

Elena Băsescu nu a fost singurul membru al PE interesat de acţiunea romilor, printre invitaţi aflându-se şi europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite