Este premierul Tudose stăpân pe funcţie?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Foarte stăpân. Opiniile apărute în ultima vreme, conform cărora premierul Tudose este „pe făraş”, că va fi obligat să plece, eventual prin picarea bugetului în parlament, suferă de o fractură logică evidentă. Un partid aflat la guvernare, care ar lăsa ţara fără guvern şi fără buget în buza iernii, prin propria voinţă, este condamnat la neantizare. Doar ageamii în ale politicii pot crede aşa ceva.

Că premierul nu are nici o apăsare în privinţa păstrării sale în funcţie rezultă şi din apariţia sa, alături de Liviu Dragnea, la sărbătorirea de Sfântul Nicolae a fruntaşilor PSD. Mai mult, le-a transmis tuturor criticilor săi, prin intermediul lui Codrin Ştefăneascu, un singur răspuns, dar  sugestiv: o limbă scoasă!

Nu sunt un fan al premierului Tudose. Ar putea face mai multe, daca ar avea suficientă pregatire economică şi politică. Dar, în comparaţia cu dna Firea,  are multe clase peste ea.

O ţară nu poate rămâne neguvernată în prag de iarnă

Cum ar putea un lider experimentat, cum este Liviu Dragnea, să lase ţara pradă unor eventuale ninsori abundente, fără un guvern care să organizeze deszăpezirea, fie şi cu sprijinul forţelor armate? Dar fără un buget care să pună în operă Legea salarizării, revoluţia fiscală şi toate celelalte măsuri vizate de actuala coaliţie?  Toţi criticii premierului Tudose sunt departe de logica politică, dacă nu au înţeles aşa ceva.

Mai mult,  presupunând că actuala Coaliţie l-ar da jos pe Tudose, mingea se mută la Cotroceni, iar preşedintele Iohannis a spus clar că nu mai consideră actuala putere capabilă să gestioneze ţara. Adică PSD riscă să piardă şi guvernarea, în ipoteza debarcării premierului Tudose.

Criticându-l public pe premierul Tudose, fără vreo reacţie din partea acestuia sau a lui Liviu Dragnea, toţi detractorii săi, în frunte cu Gabriela Firea, se acoperă de ridicol.

Premierul Tudose s-a detaşat vizibil de politicile PSD

Iată o parte din reacţiile premierului din ultima vreme.

*Nu înţeleg conceptul de stat paralel, sincer

*SUA sunt şi trebuie să rămână principalul aliat strategic al României

*Nu, în declaraţia Departamentul de Stat nu a fost regăsit Guvernul,  din câte ştiu eu, deci nu comentez.

* Eu sunt deputat  de  Brăila şi nu de  Craiova (apropos de mitingul de la Craiova)

*“Eu nu am citit acea scrisoare” (emisă de Dragnea şi Tariceanu în numele parlamentului), a spus Tudose, precizând că a discutat în ultima perioadă cu Tăriceanu şi Dragnea, “dar nu despre Statele Unite ale Americii”.

*Tudose a participat la parada de 1 Decembrie  şi a stat în tribună oficială

*Nu cred că e cea mai inspirată decizie un târg de Crăciun în mijlocul Pieţei Victoria

* Eu am încredere în OLAF

În plus, premierul s-a detaşat şi de organizarea mitingurilor de susţinere, mai ales că sâmbătă este plecat la Belgrad, pentru o întâlnire cu alţi şefi de guvern din Balcani.

Ministerul de Interne, jandarmeria, sunt sub comanda premierului, şi nu văd cum ministrul Carmen Dan ar ignora ordinele venite de la premier, fără riscul de a avea soarta celorlalte două dne ministru, care au zburat din guvern ca fiind „penale”.

Cu toate aceste derapaje de la politica oficială a PSD, Tudose nu poate fi înlocuit până în martie,  pentru argumentele expuse mai sus.

Mitingurile pentru  susţinerea PSD

O altă invenţie prostească care riscă să se întoarcă în capul iniţiatorilor. În primul rând că sloganurile şi obiectivele mitingurilor nici nu pot fi înţelese de majoritatea votanţilor PSD. Imaginaţi-vă participanţi la miting răspunzând la întrebarea reporterilor, ce este acela „stat paralel”?

Să organizezi mitinguri de amploare în luna decembrie, când oamenii sunt ocupaţi cu pregătirea concediilor şi sărbătorilor, este o prostie. Dacă în ziua programată pentru miting,  mai vin şi ploi, ninsori sau viscole, e clar. Eşec total.

Mai mulţi lideri judeţeni şi şeful ALDE, Tăriceanu, se opun organizării mitingurilor, intuind pericolele de a eşua în ridicol. Şi Liviu Dragnea s-a spălat pe mâini ca Pilat din Pont, declarând că nu este prezent sâmbătă la miting, având alt program. Adică lasă în offside intreg partidul!

În aceste condiţii, când acum două sapatamani s-au adunat 50.000 de manifestanţi anti PSD, iar în februarie 600.000, este clar că mitingurile de susţinere ale PSD, dacă nu vor atinge aceste cifre, vor reprezenta un eşec lamentabil. Îşi asumă liderii PSD acest risc?

Iată obiectivele mitingului de la Craiova:

#AJUNGE

* cu ABUZURILE statului paralel!
* cu TUPEUL celor care reclamă România Înaltelor Porţi!
* cu Manipulările sorosiste!
* cu OBRĂZNICIA cu care vor să confişte votul!

* cu Grupurile de interese care ne vor colonie!"

Ar putea convinge aceste sloganuri, oamenii simpli ai PSD? Nici pomeneală! Mai ales ca nu le înţeleg!

Până şi Victor Ponta avertizează PSD în faţa acestor riscuri:

„Nu faci mitinguri isterice şi inutile cu oameni care au treabă la locul de muncă sau acasă şi vin doar de frică să nu îi dai afară sau să nu se supere "Şeful”!”  Şi deputatul PSD Adrian Solomon (Vaslui) s-a arătat neîncrezător faţa de soluţia unui mare miting PSD împotriva "statului paralel". "Şi pe Ceauşescu l-au sfătuit unii să facă miting".

În concluzie

Principalul pericol pentru PSD nu este reprezentat de premierul Tudose, ci de politicieni autişti, care nu înţeleg mai nimic din politică, precum Gabriela Firea, Rovana Plumb, Codrin Ştefănescu, Olguta Vasilescu, Claudiu Manda şi alţii. Liderii mai înţelepţi, cu capul pe umeri, nu intră în jocul celor menţionaţi, joc sortit să eşueze în ridicol.

În contextul în care, creşterea de 4% a salariilor nete, va fi înghiţită de inflaţia prognozată de 3,5%, asta mai lipsea PSD: să se autodevoreze prin inepţia unora din liderii săi. Dar fiecare partid, cum îşi aşterne aşa  doarme. Eventual în cimitirul partidelor politice.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite