Este obligatoriu să gonim lupul!

Publicat:
Ultima actualizare:

Mai este foarte puţină vreme până la data 22 decembrie, atunci când se vor împlini 30 de ani de la Revoluţie şi nu avem nici cel mai mic indiciu că actuala putere s-ar pregăti să marcheze într-un fel anume victoria ei ca şi comemorarea celor ce au plătit cu sânge eliberarea ţării de sub regimul comunist.

La urma urmei de ce ar face-o? A ratat ea guvernarea PSD-ALDE aniversarea Centenarului, de ce nu s-ar ignora împlinirea unui număr rotund de ani de la înlăturarea comunismului?

Altele sunt acum priorităţile momentului. Dincolo de faptul că am intrat, deşi neoficial, în campania electorală, guvernarea PSD-ALDE vrea să ne facă să uităm de Europa. Aceea căreia voiam să i ne alăturăm chiar a doua zi după victorie. PSD mai vrea să ne facă să nu ne aducem aminte nici de faptul că mămăliga explodează. Fie doar şi periodic. Că românii se mai şi revoltă şi îşi cer dreptul de a ieşi în stradă şi de a cere plecarea unui guvern ori chiar a unui regim politic.

PSD are toate motivele să fugă ca dracul de tămâie de amintirea Revoluţiei, nu de alta dar strămoşul său, FSN, şi preşedintelui lui fondator, dl. Ion Iliescu, sunt principalii vinovaţi fiindcă i s-a deturnat sensul. Aşa că pentru moment trebuie făcut zid în jurul lor, după ce ieri procurorul general al României a anunţat că unii- printre care Iliescu, dar şi Gelu Voican Voiculescu, numit din voinţa lui Dragnea, preşedintele Institutului Revoluţiei, vor fi trimişi în judecată pentru ceea ce au făcut pentru a limita totul la glasnost, perestroika şi salvarea comunismului.

Nici preşedintele ALDE, dl. Călin Popescu-Tăriceanu nu se va simţi chiar foarte confortabil dacă i se va reaminti că, cel puţin în prima parte a anilor 90, dar şi pe vremea când era premier, se situa de altă parte a baricadei decât cea pe care se situează astăzi. Că în 1990 spunea că vrea România în Europa, iar acum o doreşte în afara ei.

FSN a apărut ca din spuma mării în după-amiaza zilei de 22 decembrie 1989, cineva a scris o compunere frumoasă comentată şi mai frumos chiar în seara aceea de scriitorul Ioan Grigorescu, iar la foarte puţină vreme după aceea şi-a făcut apariţia Consiliul Frontului Salvării Naţionale cu o componenţă al cărei rost a fost acela de a ne înşela... Vestitorul naşterii amândurora fiind dl. Ion Iliescu. Imediat după aceea FSN şi acelaşi domn Iliescu s-au jurat că nici prin gând nu le trece să participe la viitoarele alegeri libere, numai că promisiunea a fost valabilă doar până în ziua de 28 ianuarie. Au urmat marea farsă a transformării FSN în partid politic şi anunţul participării sale la alegerile programate să se desfăşoare pe 20 mai, în aşa-numita Duminică a Orbului. Au intervenit mari mişcări de stradă, mineriade, Proclamaţia de la Timişoara.

Pe data de 7 aprilie a avut loc Conferinţa Naţională a FSN, reîntruchiparea PCR şi strămoşul PSD-ului de astăzi, ocazie pentru desemnarea d-lui Ion Iliescu drept candidat al partidului la prezidenţiale. La 20 mai, FSN câştiga cu mai mult de 66 % alegerile, iar dl. Iliescu devenea preşedinte cu o victorie ameţitoare. Şi cu toate acestea, noua putere căreia nimeni nu îi contesta legitimitatea, doar moralitatea ei era în dubiu, nu a rezistat să nu îşi arate natura criminală, de sorginte stalinistă, punând la cale evenimentele din 13-15 iunie 1990, în foarte multe privinţe asemănătoare cu ceea ce s-a întâmplat la Bucureşti pe data de 12 august 2019. Dovada faptului că lupu-şi schimbă părul, dar năravul, ba.

Tocmai de aceea trebuie schimbat lupul. Adică să-l gonim. O primă ocazie o reprezintă alegerile europarlamentare din 26 mai.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite