Firea, avertisment pentru Iohannis şi Orban: Cine ridică sabia de sabie va pieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a comentat joi, la începutul şedinţei de Consiliu General, afirmaţiile preşedintelui Klaus Iohannis, care a spus că îşi menţine solicitarea ca premierul Viorica Dăncilă să îşi dea demisia, amintind o zicală care spune „cine ridică sabia de sabie va pieri“.

„Suntem într-o situaţie politică extrem de tensionantă, sunt convinsă că, dacă situaţia va genera, prima victimă va fi Capitala. În ultimele luni de zile, în timpul mandatului doamnei Viorica Dăncilă, proiectele Capitalei care necesitau intervenţie guvernamentală au fost rezolvate. Pentru Capitală şi mai multe oraşe, actuala guvernare a fost de bun augur. Pentru noi, ultimele luni au fost fructuoase. Pentru bucureşteni, a însemnat doar fapte bune. Poate nu întâmplător azi avem parte de o sincronizare, o concidenţă. O nouă cerere de demisie a premierului din partea preşedintelui şi simultan o plângere penală din partea liderului PNL (Ludovic Orban, n.r.)", a declarat Firea, citată de News.ro. 

Primarul Capitalei a spus că, „atunci când propriul interes primează, nu mai este important niciun principiu şi nici măcar Constituţia". „Ştiţi că românul este înţelept şi spune de obicei «cine ridică sabia de sabie va pieri»”, a conchis Firea.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat, joi, dacă îşi menţine solicitarea adresată premierului Viorica Dăncilă de a demisiona, el răspunzând: „Evident că da“. Pe de alta parte, liderul PNL, Ludovic Orban, a depus joi o plângere penală la Parchetul General împotriva premierului Viorica Dăncilă, acuzând-o, printre altele, de înaltă trădare şi uzurparea funcţiei publice, în legătură cu mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite