Firea îi scoate pe deţinuţi la deszăpezire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul general Gabriela Firea FOTO Mediafax
Primarul general Gabriela Firea FOTO Mediafax

Primarul gneral al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că deţinuţii şi jandarmii se vor ocupa de deszăpezirea trotuarelor şi a străzilor adiacente, în zilele următoare. Ambasadorul britanic la Bucureşti, Paul Brummel, a criticat faptul că pietonii se descurcă greu pe timp de iarnă, în Bucureşti, pentru că trotuarele nu au fost deszăpezite,

„Având în vedere controlul personal pe care l-am făcut, în ceea ce priveşte mult discutatele deszăpeziri de pe străduţele secundare şi de pe trotuare, vom lua legătura cu doamna ministru de Interne, cu domnul ministru al Justiţiei, cu domnul director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarielor din România, care ne vor sprijini cu deţinuţi şi jandarmi pentru a reuşi să deszăpezim toate trotuarele şi străduţele secundare într-un procent mult mai mare decât s-a făcut acum şi anume circa 40 la sută, consederabil mai mult faţă de anii trecuţi“, a anunţat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Edilul Capitalei a arătat că apelează la Guvern fiind o situaţie de criză.  „Cred că acest ajutor este bine venit din partea ANP şi din partea MAI. Mulţumesc foarte mult Guvernului pentru acest sprijin, dar vreau să vă spun că aceasta este o măsură pe care am luat-o în criză. De la anul vom discuta foarte clar cu operatorii de salubritate să îşi asume şi ei că acum sunt mai multe exigenţe şi trebuie să fie degajată şi zona a doua de prioritate, deci nu doar arterele mari, bulevardele, ci şi trotuarele şi străduţele secundare“, a mai spus Gabriela Firea.

Paul Brummel, ambasadorul Marii Britanii în România, a criticat faptul că trotuarele sunt pline cu zăpadă, în Bucureşti. „Străzile principale din Bucureşti au fost curăţate impresionant de repede după ninsoare. Pietonii au însă condiţii mai dure…“, a scris ambasadorul, pe Twitter. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite