Guvernul va decide noi înlocuiri din funcţie ale unor prefecţi în şedinţa de miercuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Criza politică din România trebuie rezolvată rapid - presa germană

Pe agenda şedinţei de Guvern care va începe mîine, la ora 10, la Palatul Victoria figurează proiecte de hotărâre privind eliberări şi numiri în funcţie ale unor prefecţi sau subprefecţi.

În afară de înlocuirile unor prefecţi, pe lista actelor normative care ar putea fi luate în discuţie de către Guvern în şedinţa de miercuri mai figurează un proiect de hotărâre privind aprobarea limitelor anuale, aferente anilor 2016, 2017 şi 2018, pentru finanţările rambursabile care pot fi contractate şi pentru tragerile din finanţările rambursabile contractate sau care urmează a fi contractate de unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale.

Printr-o serie de memorandumuri, vor fi luate în discuţie numirile ca reprezentanţi ai statului în Consiliile de Administraţie de la Romgaz şi GDF Suez Energy România. La Romgaz va fi numit Marius Aristotel Jude, secretar de stat în Ministerul Energiei şi Economiei şi fost director de Cooperare şi Relaţii Corporatiste al Romgaz, iar la GDF Suez, Vlad Vasiliu, secretar de stat în acelaşi minister.

Şeful de cabinet al premierului Dacian Cioloş, Paul Gheorghiu, urmeză să fie numit în CA al Fondului Naţional de Garantare pentru IMM-uri, în timp ce consilierul de stat Dragoş-Nicolae Pîslaru va fi desemnat membru în Consiliul de Supraveghere al Fondului Român de Contragarantare. Tot la Fondul Român de Contragarantare va fi desemnat Florin Tunaru, vicepreşedinte al ANAF, împreună cu Bogdan Puşcaş, preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice.

Preşedintele interimar al ANAF, Daniel Diaconescu, va fi reconfirmat în Consiliul de Administraţie al Loteriei Române.

Executivul ar putea aproba, miercuri, şi bugetele pe anul 2016 ale Regiei Autonome ”Rasirom”, aflată sub autoritatea SRI, ale Monitorului Oficial, companiei Tarom şi Regiei Autonome ”Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite