Guvernul României condamnă atentatul terorist din localitatea Trèbes din sudul Franţei şi transmite „întreaga compasiune şi solidaritate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă, prim-ministrul României. FOTO Inquam Photos
Viorica Dăncilă, prim-ministrul României. FOTO Inquam Photos

Guvernul României condamnă, într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook, atentatul terorist din localitatea Trèbes din sudul Franţei şi transmite „întreaga compasiune şi solidaritate“ cu poporul francez şi familiile victimelor. Potrivit unui bilanţ oficial provizoriu cel puţin două persoane au murit, iar alte trei au fost rănite.

„Guvernul României condamnă cu fermitate atentatul terorist din localitatea Trèbes din sudul Franţei. România este alături de Franţa şi de celelalte ţări în lupta împotriva terorismului şi a radicalizării”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a Guvernului României. 

Executivul îşi exprimă „întreaga compasiune şi solidaritate faţă de poporul francez şi faţă de familiile greu încercate”. 

Mai mulţi oameni au fost luaţi ostatici, vineri, într-un supermarket din localitatea Trèbes din sudul Franţei, fiind auzite şi focuri de armă. 

Ostaticii au fost eliberaţi în urma unei acţiuni a forţelor de ordine, iar, conform BBC, atacatorul a fost împuşcat de către poliţie. Informaţia a fost confirmată oficial de către autorităţi

Bărbatul a deschis focul în supermarket în jurul orei locale 11:00 (12:00 ora României). El s-a revendicat de la gruparea Stat Islamic, iar incidentul este tratat drept un atac terorist de către autorităţile franceze.

Emmanuel Macron a declarat în cadrul unei conferinţe de presă ţinute împreună cu Angela Merkel la Bruxelles că luarea de ostatici pare să fie un atac terorist. El a adăugat că se va întoarce la Paris în câteva ore pentru a coordona viitoarele acţiuni ale Guvernului.

În urma atacului, cel puţin două persoane au murit, iar alte trei au fost rănite conform unui bilanţ oficial provizoriu al Ministerului de Interne.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite