Harta drogurilor în Capitală: 9.000 de consumatori de injectabile. De 5 ori mai mulţi elevi consumă heroină, comparativ cu 2007

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petre Florin Manole
Petre Florin Manole

Deputatul PSD Petre Florin Manole a realizat o hartă a consumatorilor de droguri injectabile din Bucureşti după numărul de seringi abandonate. Potrivit datelor oferite de Agenţia Naţională Antidrog, există 9.000 de consumatori de droguri injectabile în Bucureşti (95% dintre consumatorii din ţară) şi de 5 ori mai multi elevi consumă heroină, comparativ cu 2007.

„Acum o săptămână v-am cerut ajutorul. V-am rugat să-mi indicaţi, cu poze şi adrese exacte, zone publice din Bucureşti sau din ţară unde aţi văzut seringi abandonate ale consumatorilor de droguri injectabile. Vă mulţumesc! Sunt entuziasmat de implicarea voastră şi îngrijorat pentru toate informaţiile pe care mi le-aţi transmis, aici, pe Facebook, dar şi conştient că trebuie făcut ceva. Sunt sigur că mai sunt şi alte locuri pe care nu le-am luat în considerare din lipsa informaţiilor. Am realizat o hartă. Vreau să-i facem update, ori de câte ori avem adrese noi“, a scris Petre Floirn Manole pe Facebook. 

Deputatul PSD vine şi cu câteva date statistice.  „Consumul de droguri de mare risc în Bucureşti este o problemă pentru siguranţa şi sănătatea oraşului, nediscutată în şi de către societate. Însă este un început pentru toate. Sper ca acesta să fie primul pas. Am găsit şi o serie de date şi informaţii statistice oferite de Agenţia Naţională Antidrog. Avem: 9.000 de consumatori de droguri injectabile în Bucureşti (95% dintre consumatorii din ţară), de 5 ori mai multi elevi consumă heroină, comparativ cu 2007, 6,7% prevalenţă pentru HIV“, arată deputatul PSD. 

Ce e de făcut? „Trebuie să scoatem de pe stradă aceste seringi. Sunt un pericol public, în special pentru copii. Pentru a reuşi trebuie să valorificăm experienţa internaţională şi a organizaţiilor de profil din România. Dar înainte de orice trebuie să recunoaştem că problema există“, răspunde Petre Florin Manole. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite