Hellvig nu vrea în echipa de consilieri prezidenţiali ai lui Iohannis. „Rămân europarlamentar“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eurodeputatul PNL, Eduard Hellvig, unul dintre strategii lui Klaus Iohannis din campania prezidenţială, nu se va regăsi în viitoarea echipă de consilieri prezidenţiali. Hellvig susţine că vrea să-şi continue mandatul de europarlamentar.

„Lucrez de mulţi ani cu domnul Iohannis. Sunt onorat că am lucrat în campania prezidenţială. Eu am început o campanie la nivel european, ca europarlamentar, şi vreau să rămân ancorat în acest proiect. Cred că putem face lucruri bune şi la nivelul Parlamentului european. Dânsul ştie opţiunea mea şi nu s-a pus în discuţie o asemenea propunere. Deci, voi rămâne europarlamentar“, a afirmat pentru „Adevărul“ europarlamentarul Eduard Hellvig. 

Întrucât, în această perioadă, Klaus Iohannis a început procesul de selecţie a echipei de consilieri cu care va lucra la Palatul Cotroceni, după 21 decembrie, presa a început să vehiculeze diferite nume care s-ar putea regăsi în această echipă. 

Unul dintre numele vehiculate este cel al Alinei Mungiu Pippidi, preşedintele Societăţii Academice Române (SAR).  Preşedintele ales, Klaus Iohannis, a declarat, vineri, întrebat dacă s-a gândit la varianta ca Alina Mungiu-Pippidi să fie consilier prezidenţial, că aceasta este foarte calificată pentru foarte multe lucruri şi le face foarte bine, scrie Mediafax. Contactată de „Adevărul“, Alina Mungiu Pippidi a spus, scurt, că preşedintele ales, Klaus Iohannis, a răspuns la această întrebare şi că doreşte să nu se mai speculeze pe acest subiect. 

Andreea Paul, deputat PDL, la primul mandat, şi fost consilier pe probleme economice al fostului premier Emil Boc, este un alt nume intens vehiculat.

De asemenea, scriitorul Andrei Pleşu şi Dan Mihalache, secretar general al PNL, sunt invocaţi ca posibili consilieri în echipa lui Klaus Iohannis. 

Deşi s-a scris că, în cărţi, pentru un post de consilier, s-ar fi aflat şi jurnalistul Rareş Bogdan, acesta a respins o astfel de ideea, susţinând, într-o postare pe Facebook, că nu renunţă la meserie şi la telespectatorii săi. 

Citeşte şi:

Iohannis: „Nu voi accepta proiecte de exploatare a resurselor naturale fără garantarea siguranţei totale“

Preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, a publicat pe Facebook un text în care subliniază că îşi asumă respingerea proiectelor de exploatare a resurselor naturale care pun în pericol mediul înconjurător.

Rareş Bogdan a publicat pe Facebook nota de plată a premierului Ponta, de la un club din Dubai

Jurnalistul Rareş Bogdan a publicat duminică, pe contul său de Facebook, nota de plată a premierului Victor Ponta, de la clubul Cavalli din Dubai.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite