Implicarea pentru Autostrada Unirii continuă...

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
A8

7 noiembrie 2018, o dată ce trebuie reţinută de toţi concetăţenii cu spirit civic şi de iniţiativă: Camera Deputaţilor, for decizional, a votat proiectul de lege cu privire la Autostrada Unirii, autostrada A8, Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş.

De ce este o dată ce trebuie ţinută minte? Pentru că, în sfârşit, după aproape trei decenii de la căderea regimului comunist, un for parlamentar, a decis (pe hârtie) un proiect de investiţii major şi pentru cea de-a doua regiune istorică ce a fondat statul român modern. Ar fi vorba despre cel mai important proiect de investiţii pentru a scoate Moldova, regiunea ce a sacrificat cel mai mult atât la 1859, cât şi între anii 1916-1918, din întârzierea de dezvoltare economică, cu care s-a ales de voie de nevoie.

Anul Centenarului nu a găsit România unită, cel puţin din punct de vedere infrastructural. Nu credem că este normal, darămite echitabil, ca Moldova, alături de Oltenia, să fie singurele regiuni fără vreun metru de autostradă, în condiţiile în care împărţirea bugetelor se face mult prea discreţionar (net în defavoarea Moldovei).

Votul din Camera Deputaţilor nu înseamnă că autostrada este ca şi construită. Nicidecum! Înseamnă că vigilenţa românilor cu spirit civic trebuie hrănită în continuare pentru monitoriza punerea în practică a legilor adoptate de forurile decizionale ale acestei ţări. Aşa cum „Moldova Vrea Autostradă“ a mediatizat şi a făcut presiuni publice pentru ca Autostrada Unirii (A8) să prindă formă, chiar dacă, momentan, doar legislativă, toată societatea civilă, nu doar cea din zona Moldovei, trebuie să se implice pentru ca factorii de decizie din România să respecte faptic ceea ce au aprobat din stilou.

„Moldova Vrea Autostradă“ mulţumeşte tuturor celor implicaţi în reuşita acestui prim pas înspre realizarea Autostrăzii Unirii, înspre o adevărată unire între regiunile istorice ale României! (Remus Tanasă)

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite