Incidente violente la vizita lui Viktor Orban în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Ungariei, Viktor Orban FOTO EPA
Premierul Ungariei, Viktor Orban FOTO EPA

Două femei au fost agresate, sâmbătă, la Universitatea de Vară „Tusvanyos“ de la Băile Tuşnad, în timpul discursului susţinut de premierul Ungariei, Viktor Orban.

„Azi, 22 iulie în timpul discursului premierului maghiar, Viktor Orbán la Universitatea de Vară şi Tabără Studenţească din Tuşnad, o femeie a protestat şi a încercat să fluiere. Protestatara a fost atacată de câţiva bărbaţi, care purtau pălării verzi şi a fost evacuată din apropierea tribunei“, precizează Radio România

Incidentele au continuat şi după acest moment. „Ulterior o femeie care s-a declarat soţia ziaristului Bayer Zsolt (un influent formator de opinie şi membru fondator al partidului de guvernământ din Ungaria, Fidesz) a susţinut că ea a eliminat-o pe protestatară pe care a jignit-o. Redactora de la Radio România Târgu Mureş Parászka Boróka a încercat să obţină informaţii, dar ea a fost agresată verbal de către amintitul ziarist Bayer Zsolt“, arată Radio România. 

Alegerile parlamentare din Ungaria au şi o miză europeană

Premierul Ungariei a declarat sâmbătă că alegerile parlamentare care vor avea loc anul viitor în ţara vecină au şi o „miză europeană“ şi că prin măsurile luate Ungaria a reuşit să înfrâneze valul de migraţie către Europa, potrivit Agerpres

Orban a adăugat că „se aud voci“ potrivit cărora dacă socialiştii vor veni la putere în urma alegerilor de anul viitor, vor demola acel gard şi vor lăsa emigranţii să intre în Ungaria şi în Europa, deci, vor „ajuta la acel proces de amestecare a populaţiei autohtone europene cu cea musulmană“.

Premierul Ungariei a susţinut că există anumite „puteri“ care vor să slăbească şi să înlăture guvernul de la Budapesta pentru a putea elimina obstacolul din calea fluxului migraţionist, făcând trimitere directă la simpatizanţii magnatului George Soros şi la 'birocraţii de la Bruxelles'.

    

„Dacă nu vom câştiga alegerile, putem pierde absolut tot pentru ce am lucrat şi am muncit în anii trecuţi, vor veni vremuri în care nu vom putea construi nimic. Sunt convins că dacă va veni un guvern meschin, care va servi puterilor globaliste, Ungaria va pierde pentru multe decenii de acum înainte“, a declarat Viktor Orban, potrivit traducerii oficiale asigurate de organizatori.

În opinia sa, nu numai Ungaria va avea de pierdut, ci şi maghiarii din afara graniţelor acestei ţări, care nu vor mai beneficia de sprijinul pe care l-au primit până acum de la Budapesta.

Vreau să vă rog să vă înregistraţi şi să participaţi la alegeri. Nu staţi pe tuşă, intraţi pe teren, pentru că aveţi un cuvânt greu de spus, un cuvânt decisiv în ce priveşte rezultatul alegerilor din Ungaria“, a mai spus Viktor Orban, la finalul Universităţii de vară "Tusvanyos".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite