Fanteziile lui Ponta. Ce spune fostul premier despre demisia sa din Guvern şi „secta Soros“ din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Victor Ponta rămâne în atenţia publică prin declaraţii controversate legate de modul cum ar fi fost forţat să-şi dea demisia în noiembrie 2015 sau prin prezentarea în culori negative a celor care conduc în prezent Guvernul.

Invitat la o emisiune a postului de televiziune Antena 3, Victor Ponta s-a întrecut în declaraţii controversate legate de actualitatea politică.Fostul premier s-a declarat nemulţumit de modul în care acţionează instituţiile care ţin de puterea judecătorească din România, în condiţiile în care lui îi sunt deschise noi dosare, preşedintele Senatului ar putea fi testat la poligraf în cazul Bogdan Olteanu, iar Dragnea, de asemenea, e chemat des în instanţă. „Când vezi un om ca Călin Popescu Tariceanu pus la detectorul de minciuni! Ce, e violator? Eu mă simt umilit“, a răbufnit fostul lider al PSD în studioul Antenei 3.

Ponta a lansat un atac dur la adresa lui dacian Cioloş pe care l-a etichetat drept om captiv al „sectei  Soros”. „Dacian Cioloş cred că a devenit captiv al «sectei Soros» şi nu se mai consultă cu nimeni. Da, există o sectă Soros“, a afirmat fostul premier. Pus să aducă lămuriri asupra subiectului, Ponta a plusat: „E vorba despre toţi aceşti oameni trimişi cu burse Soros în străinătate şi îndoctrinaţi, care spun despre cei care au votat USL-ul că sunt comunisti, corupti, ca au votat pentru o galeată de mălai. Asta e o gândire fascistă“, a adăugat Ponta

Oamenii „aduşi“ în Piaţa Victoriei după tragedia de la Colectiv

Întrebat de ce a demisionat la începutul lunii noiembrie, în urma tragediei de la Colectiv, Ponta a avut o altă declaraţie surprinzătoare.  „Pentru că am înţeles sâmbătă la prânz că domnul Iohannis vrea să folosească moartea acelor oameni pentru a schimba guvernul. Nici nu ştiu de ce au ajuns oamenii ăia la Piaţa Victoriei, cred că i-a adus cineva acolo“, a afirmat Ponta în platoul Antenei 3.

După acest prim rând de afirmaţii, Ponta a continuat cu sugerând că anumiţi oameni ar fi orchestrat scoaterea sa din scenă.  „Luni ştiam, marţi s-au pregătit, urmau să se întâmple lucruri. Pot să vă spun că am fost informat despre anumite lucruri, dar nu pot să vă spun acum mare lucru. Cred că sunt oameni care şi-au dorit ca Iohannis să aibă guvernul său", a completat fostul lider de la Palatul Victoria.  

De altfel, Ponta nu e la prima declaraţie controversată legată de oameni care au ieşit să proetesteze prin diferite moduri împotriva sa. În luna august, Ponta declara la RTV că la alegerile din noiembrie 2014 oamenii din diaspora ar fi stat de mai multe ori la cozi pentru a crea impresia că sunt mai mulţi.  „Îmi pare rău pentru acele cozi, pe care însă ulterior am aflat că nu le-am făcut eu, ci cei care se aşezau de două ori, de trei ori, de patru ori la rând, ca să fie cozi, să se arate la televizor“, declara Ponta la 22 august.

Cazul primarului Cherecheş

O altă declaraţie controversată a fostului premier e legată de cazul primarului municipiului Baia mare, Cătălin Cherecheş. Ponta a afirmat în cadrul emisiunii de la Antena 3 că un primar ales de cetăţeni cu 70% ar trebui lăsat liber ca să-şi  exercite mandatul care i-a fost întrebuinţat prin vot popular, chiar dacă e acuzat de faptte de corupţie 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite