Iohannis, despre decizia palestinienilor de a-l rechema pe ambasadorul din România: Problema se va rezolva de la sine. Să nu exagerăm, nici unii, nici alţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis, aflat la Sofia, a comentat decizia Autorităţii Palestiniene de a-l rechema pentru consultări pe ambasadorul din România, în urma participării ţării noastre la ceremoniile organizate înaintea mutării ambasadei SUA la Ierusalim, şeful statului spunând că lucrurile se vor rezolva de la sine. „Nu trebuie să exagerăm nici unii, nici alţii", a afirmat Iohannis.

„Se va rezolva de la sine. Nu trebuie să exagerăm nici unii, nici alţii", a afirmat Klaus Iohannis, joi, întrebat despre decizia Autorităţii Palestiniene de a-l rechema pe ambasadorul din România.

Iohannis a făcut aceste declaraţii la Sofia, unde miercuri a participat la reuniunea informală a Consiliului European, iar azi ia  parte la Summitul Uniunea Europeană - Balcanii de Vest, la Sofia.

Întrebat dacă la reuniunea liderilor europeni s-a discutat despre mutarea ambasadelor din Israel la Ierusalim, preşedintele a răspuns: „Această chestiune nu a fost discutată. Nu a fost pe ordinea de zi a întâlnirii informale şi nu au fost nici măcar discuţii în particular pe această tema"

Preşedintele a mai spus că la reuniunea informală a Consiliului European nu s-a pus problema adoptării unei noi rezoluţii pe tema ambasadelor din Israel. „Cred că noi avem o rezoluţie care este destul de clară. Cu toţii am regretat că la graniţa cu Fâşia Gaza au fost atâtea victime. Dar despre chestiunea mutării nu s-a discutat aseară", a adăugat Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite