Iohannis, despre presupusele înregistrări pe care le are Băsescu cu Kovesi şi Coldea: A văzut sau a auzit cineva? Să le pună la dispoziţia procurorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a spus că fostul preşedinte Traian Băsescu ar trebui să pună la dispoziţia procurorilor presupusele înregistrări cu şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi Florian Coldea, prim-adjunctul şefului SRI, dacă acestea există.

„A văzut sau a auzit cineva aceste înregistrări? Dacă are aceste înregistrări să le pună la dispoziţia procurorilor“, a răspuns Klaus Iohannis, întrebat despre părerea sa cu privire la filmuleţul în care Traian Băsescu spune că are înregistrări cu Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea. Întrebat dacă a discutat cu Florian Coldea sau cu Laura Codruţa Kovesi despre aceste acuzaţii, Iohannis a refuzat să răspundă. 

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a trimis în redacţia România TV o înregistrare audio în care susţine că unul dintre vorbitori este fostul preşedinte Traian Băsescu, acesta comentând problemele din Justiţie. Persoana prezentată drept Băsescu afirmă că România este „un stat mafiot“ şi precizează că are înregistrări cu Florian Coldea, Laura Codruţa Kovesi şi judecătoarea Camelia Bogdan.

Sebastian Ghiţă a trimis o înregistrare audio în care cel care vorbeşte ar fi fostul preşedinte al Traian Băsescu. Fostul şef de stat îi spune interlocutorului că România e un „stat mafiot“  şi precizează: „Am înregistrări cu Coldea, Kovesi şi judecătoarea Bogdan“.

Sebastian Ghiţă susţine că numeroase cazuri care au dus la condamnări au fost „măsluite“, printre acestea fiind cele ale lui Adrian Năstase, Codruţ Sereş sau Dan Voiculescu. În plus, Ghiţă vorbeşte fraudarea alegerilor prezidenţiale din 2009.

Mai precis, potrivit celor de la RTV, Băsescu se referă la condamnarea lui Dan Voiculescu unde unul dintre judecătorii din caz, Stan Mustaţă, a fost scos din complet. „Vorbeau de condamnarea lui Voiculescu cu trei zile înainte“, susţine la un moment dat vocea de pe înregistrare.
   
Contactat pentru a comenta înregistrarea, Traian Băsescu a declarat că pentru moment nu poate vorbi, fiind într-un aeroport. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite