Iohannis, reacţie la propunerea lui Juncker privind organizarea summit-ului Consiliului European la Sibiu: Viziunea CE e aceea a unei Uniuni mai puternice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis salută propunerea preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, privind organizarea Summitului Consiliului European la Sibiu. Liderul de la Palatul Cotroceni a subliniat faptul că ideea exprimată de Juncker arată că viziunea Comisiei Europene este cea a unei „Uniuni mai puternice“.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, apreciază în mod deosebit mesajul de unitate a Uniunii Europene şi de consolidare a proiectului european transmis astăzi de către Preşedintele Comisiei Europene, domnul Jean-Claude Juncker, în discursul susţinut în faţa Parlamentului European. Viziunea Comisiei Europene este aceea a unei Uniuni mai puternice, în deplină concordanţă cu poziţia exprimată în mod repetat de către Preşedintele României“, se arată într-un comunicat al Administraţiei prezidenţiale.

Preşedinţia subliniază că ţara noastră rămâne un partener profund ataşat ideii europene şi pe deplin implicat în eforturile de avansare a integrării, într-o formulă de unitate şi coeziune, fără fragmentări în rândul statelor membre. Este angajamentul ferm al ţării noastre de a contribui la consolidarea proiectului european, ca obiectiv strategic.

Conform sursei citate, preşedintele Klaus Iohannis salută propunerea preşedintelui Jean-Claude Juncker de organizare a unei reuniuni a Consiliului European la Sibiu, în data de 30 martie 2019, pe perioada exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului UE, summit care va viza chestiuni strategice privind viitorul Uniunii Europene.

În timpul mandatului său la conducerea Consiliului Uniunii Europene, România va continua să acţioneze ferm ca un partener activ, cu o abordare constructivă, unitară şi pro-europeană în ceea ce priveşte măsurile care vor fi adoptate şi care vizează viitorul Uniunii Europene, se arată în comunicat.

Preşedintele României apreciază, totodată, reiterarea sprijinului Comisiei Europene pentru aderarea ţării noastre la Spaţiul Schengen. De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis salută propunerea preşedintelui Jean-Claude Juncker referitoare la crearea unui instrument de sprijin pentru ţările membre ale Uniunii care aderă la Zona Euro. În acest fel, ţara noastră va putea beneficia de o importantă susţinere în atingerea obiectivului strategic de adoptarea a monedei unice, se arată în comunicat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite