Iubirea lor

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au cam trecut vremurile acelea în care mai-marii social-democraţilor din România nu ratau nici măcar o singură apariţie televizată spre a-şi clama înduioşătoarea prietenie.

Astăzi, se vorbeşte despre grupuri şi grupuleţe, despre întocmirea de liste negre, despre planurile vizând eliminarea din posturile de decizie a celor care, cu ocazia ultimului CEX  al PSD, au încercat să-i facă opoziţie preşedintelui partidului, dl. Liviu Dragnea.

După ce s-a purtat cu preşedintele executiv Nicolae Bădălău cam în felul în care l-a umilit Coana Joiţica pe domn Nae Caţavencu cerându-i ca el să fie acela care să o propună pe d-na Viorica Vasilica Dăncilă în funcţia de prim-ministru, dl. Liviu Dragnea nu le-a mai oferit posturi în guvern celor deveniţi indezirabili. Cel mai elocvent caz este acela al doamnei Ecaterina Andronescu care şi-a jucat până la ultima carte şansa de a redeveni ministru al Educaţiei, urmarea fiind pierderea şefiei Comisiei senatoriale de specialitate. O soartă deloc mai bun au avut miniştrii care s-au solidarizat cu fostul premier Mihai Tudose. Vineri a fost parafată excluderea din PSD a primarului municipiului Iaşi, Mihai Chirică. Nu sunt deloc excluse evoluţii interesante la CEX-ul programat pentru miercuri, 14 februarie, Ziua îndrăgostiţilor.

Cert e că în PSD se duce o luptă mocnită,că Dragnea plănuieşte răzbunări şi epurări usturătoare.În fapt, dl. Liviu Dragnea se manifestă asemenea unui luptător pe două fronturi.Căci pe lângă vigilenţa sporită şi controlul aprig exercitat asupra a tot ceea ce mişcă în PSD, dl. Liviu Dragnea este angajat într-o luptă la scenă deschisă cu predecesorul lui în funcţie,dl. Victor Viorel Ponta. Aproape că nu există apariţie televizată, şi,slavă Domnului, că sunt multe, fără ca dl. Dragnea-Trei Dosare să nu facă vorbire despre trădările fostului său prieten şi aliat în lupta pentru înlăturarea de la şefia partidului a d-lui Mircea Geoană.

O adevărată tocăniţă, un amestec de tragedie shakespeariană parodie şi de comedie caragialiană prost regizată se consumă chiar sub ochii noştri. Mai exact, sub ochii acelora care au timp şi răbdare să se uite la posturile România tv şi Antena 3. Dragnea îl acuză pe Ponta de infidelitate şi de faptul că el ar fi la originea denunţurilor din care i se trag lui toate problemele  cu justiţia. Ponta nu se lasă cu onoarea nereperată, cere dovezi şi documente, face continue dezvăluiri pe facebook,este mai vorbăreţ chiar decât Mioriţa din baladă.

 Şi uite aşa se face că aflăm care ar fi fost motivele tenebroaselor lovituri de teatru din vara anului 2015 când, pe neaşteptate, dl. Ponta şi-a anunţat, tot pe facebook, demisia de la şefia PSD, aflăm de ce ar fi renunţat el, Cârlanul, vorba bătrânului bolşevic Ion Iliescu, aparent atât de uşor la conducerea guvernului.

Dacă e să dăm crezare celor pretinse de fostul mare star pesedist, astăzi trimis la mantinelă, ar fi fost vorba despre o monstruoasă coaliţie între preşedintele Iohannis şi succesorul lui la conducerea PSD, Dragnea-Trei Dosare. În cazul în care nu şi-ar fi dat demisia, Dragnea i-ar fi retras Cârlanului sprijinul politic (astfel dl. Ponta ar fi fost tristul predecesor al d-lui Sorin Grindeanu) numai şi numai pentru ca premier să devină dl. Vasile Dîncu.

Două lucruri rămân încă pe mai departe complet neclare. Cum de dl. Dragnea l-a propus drept premier pe dl. Liviu  Voinea şi cum de preşedintele Iohannis l-a preferat pe dl. Cioloş. Nu mă îndoiesc însă că în zilele şi săptămânile viitoare schimbul de acuze şi de vorbe grele dintre cei doi foşti prieteni va continua. Gustul pentru parodii de tragedie, pentru trădări cu iz de telenovelă, pentru detalii mocirloase aflându-se printre lucrurile comune ce au determinat amiciţia la cataramă dintre domnii Dragnea şi Ponta.

Text apărut concomitent pe site-ul contributors.ro  şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite