Liviu Pop şi Petre Daea, noi perle de gândire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Pop şi Petre Daea, doi miniştri cu simţul umorului. FOTO Colaj Mediafax
Liviu Pop şi Petre Daea, doi miniştri cu simţul umorului. FOTO Colaj Mediafax

Dintre toţi miniştrii Guvernului Tudose, cel care a făcut cele mai multe gafe, în numai două luni, este, în mod ironic, chiar ministrul Educaţiei, Liviu Pop. Ultima gafă a demnitarului este antologică. „Cer anticipat scuze pentru greşelile pe care le-am făcut“, a spus Liviu Pop într-o emisiune la Digi 24.

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, şi-a analizat şi „perlele“ din ultima perioadă, printre care şi discursul susţinut în Senat, în care a spus că „greşelile se pot corecta, erorile nu“. „E un discurs pe care l-am scris în cunoştinţă de cauză şi fiind absolvent de matematică. Mulţi nu ştiu că există eroare de sistem, că există un curs de teorie a erorilor, că în lume sunt academicieni şi savanţi care au lucrări de doctorat pe tema erorilor şi unii dintre ei mai folosesc şi greşeala erorilor, dar asta e o altă discuţie. Contextul a fost pe zona gazetei matematicii. Eu am avut un semestru întreg în facultate examen pe teoria erorilor”, a explicat Liviu Pop, joi seară, la Antena 3.

Cât despre folosirea cuvântului „genunche“, în loc e varianta corectă genunchi, Pop s-a apărat spunând că e regionalism. „Genunchele e un cuvânt pe care îl folosim des în Maramureş. Atunci eram în spital, cu gândul acasă. E un regionalism din Vişeul de Jos“, s-a apărat ministrul Educaţiei.

Daea a făcut-o iar de oaie

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, este şi el responsabil cu declaraţiile hilare. „Ştiţi de ce merge oaia cu capul în jos? Îi este ruşine de televiziuni, de ce vorbesc despre ea. Se jenează. Ar trebui să stopăm discuţiile despre această specie extrem de importantă pentru ţară, necesară şi foarte foarte valoroasă pentru cei care se ocupă cu asemenea activitate“, a declarat pentru Libertatea, Petre Daea.

În urmă cu două luni, ministrul Agriculturii spunea: „Oaia a unit generaţii, oaia a descoperit muntele şi a populat muntele. Oaia a dat mâncare şi ne-a îmbrăcat, oaia a dezvoltat industria lânii, oaia a creat localităţi, a generat comune şi frumoase comune, uitaţi-vă în Sibiu, oaia a sudat generaţiile, tata cu fiul, bunicul cu nepotul. Mărginimea Sibiului este construită din lâna oii, din brânza oii, din mielul oii. Astăzi, sigur că oaia are doar dorinţa de a fi înţeleasă de toţi“.

Pe 30 mai, Petre Daea s-a arătat încântat de ideea ca actualul brand de ţară al României – frunza - să fie schimbat cu oaia, el susţinând că ”oaia este o statuie vie” şi că frunze are toată lumea, dar oi ca în România nu. „Lângă oaie găseşti o frunză, lângă frunză nu poţi să găseşti o oaie“, a spus Daea.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite