Ludovic Orban – câştigător dator

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lung şi anevoios a fost drumul fuziunii dintre PNL şi PDL. Începută în noiembrie 2014, cu o victorie a preşedintelui Klaus Iohannis, care dădea speranţe tuturor votanţilor de dreapta, fuziunea putem spune că s-a realizat oficial sâmbătă, odată cu alegerea lui Ludovic Orban în funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal.

3518 (79%) voturi pentru a obţinut moţiunea propusă de Ludovic Orban faţă de 952 (21%) de voturi cât a reuşit să adune contracandidatul său, Cristian Buşoi. Este o victorie răsunătoare, în tandem cu discursul acestuia, care a reuşit în nenumărate momente să ridice sala în picioare. Dintre toţi aspiranţii la funcţia de Preşedinte PNL, Cristian Buşoi, Cătălin Predoiu, Viorel Cataramă şi Ludovic Orban, cel din urmă a fost primul care şi-a anunţat intenţia de a candida şi de asemenea a fost primul care şi-a depus candidatura. Aceste lucruri denotă dorinţa cu care a intrat într-o competiţie pe care o pierduse în trecut de două ori (în faţa lui Crin Antonescu şi în faţa Alinei Gorghiu).

Cu o campanie făcută la pas, din filială în filială, cu o moţiune decentă şi cu un discurs în forţă, dar în acelaşi timp plin de emoţie, Ludovic Orban i-a convins pe majoritatea liberalilor că el este singura soluţie pe care o are în acest moment partidul pentru a se uni şi a forma principala forţă de opoziţie a Partidului Social Democrat. Până acum ecuaţia iese. Urmează încă un pas dificil mâine, când va trebui să îşi formeze Biroul Politic cu care să îşi poată pune în aplicare planul propus. De luni însă, Ludovic Orban nu va mai avea nicio scuză faţă de nici un membru sau simpatizant PNL.

În discursul de încheiere a lucrărilor Congresului PNL 2017 Orban a declarat că, în urma acestei victorii, viaţa lui a devenit mai grea. Este foarte important că a conştientizat acest lucru. Ţinând cont că este liderul celor mai mari partide de centru-dreapta din România, devenite acum, într-un final, unul singur, Partidul Naţional Liberal, câştigând cu un scor detaşat, Ludovic Orban are datoria ca acest partid să ajungă cel puţin la scorul din 2014, dacă nu să îl depăşească. Aceasta ar fi datoria în cifre. Dar, pe lângă scor am să enumăr o serie de îndatoriri pe care noul preşedinte ales trebuie să le îndeplinească până în 2021 (maxim!).

  • Ludovic Orban are datoria să cureţe partidul de toţi cei care fac politică în primul rând pentru buzunarul propriu, iar mai apoi văd şi de soarta cetăţenilor. A repetat de nenumărate ori că îi va sancţiona pe toţi cei care fac blat cu PSD. Aşteptăm ca acest lucru să se întâmple.
  • Ludovic Orban are datoria să reformeze mediul de lucru din interiorul partidului şi să îl facă mult mai prietenos pentru cei care vor să se implice. Este momentul în care foarte mulţi oameni cu carieră în spate, foarte inteligenţi, realizează că schimbarea nu vine decât în urma implicării politice. Astfel, Partidul Naţional Liberal trebuie să devină refugiul celor „buni”. USR a demonstrat că nu este o alternativă, aşadar nu mai există nicio scuză! (touche!)
  • Ludovic Orban are datoria să câştige toate alegerile până în 2021 – europarlamentare (2019), prezidenţiale (2019), locale (2020), parlamentare (2020). Ţinând cont că USR a eşuat, PSD este pe punctul să se rupă în două, iar PNL a devenit un întreg, Orban nu mai are nicio scuză în cazul unui eşec.
  • Ludovic Orban are datoria să promoveze meritocraţia în partid. Aşa şi-a început el drumul către victoria de astăzi, spunându-le membrilor de la bază că am ajuns la un moment în care trebuie să-i promovăm pe cei buni, care fac treabă.
  • Ludovic Orban are datoria ca Partidul Naţional Liberal să nu mai tacă, cum a făcută în ultimul an şi să sancţioneze mult mai dur derapajele coaliţiei de guvernare. Astfel, Orban trebuie să vină cu o strategie comunicare mult mai eficientă decât cea de până acum.

Acestea sunt doar 5 puncte principale. Însă, cu siguranţă fiecare membru al PNL ar putea adăuga multe alte îndatoriri pe care noul Preşedinte ales le are în momentul de faţă. Este un moment foarte favorabil. Stelele s-au aliniat, iar PNL trebuie să îşi tureze motoarele la maximum.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite