Ludovic Orban: Deputatul PSD Iulian Iancu este omul Gazprom. Torpilează reducerea dependenţei de gazul rusesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban
Ludovic Orban

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, la Adevărul Live, că deputatul PSD Iulian Iancu, preşedintele Comisie pentru Industrii şi servicii din Camera Deputaţilor, face jocurile companiei ruseşti Gazprom în Parlamentul României.

„Uitaţi-vă ce luptă se duce cu Ordonanţa 64 de o parte din PSD, parcă special că distrugă BRUA şi exploatarea de gaze naturale de la Marea Neagră, care poate să reducă dependenţa, nu numai a României, ci a unei părţi din Europa faţă de gazul rusesc. Se încearcă modificarea ordonanţei 64 astfel încât să introducă nişte stavile suplimentare care pur şi simplu să-i determine să nu de drumul la exploatare. Domnul Iancu este omul Gazprom. Nu m-am sfiit niciodată s-o zic. Amendamentele sale sunt făcute să torpileze proiectul BRUA şi reducerea dependenţei de gazul rusesc“, a spus Ludovic Orban la Adevărul Live.

La începutul acestui an, în Comisia pentru Industrii condusă de deputatul PSD Iulian Iancu, a început o dezbatere pe marginea oportunităţii adoptării OUG 64/2016, o normă legislativă care liberaliza preţul pe piaţa consumatorilor casnici de gaze naturale. 

La solicitarea ziarului „Adevărul“, Comisia Europeană a oferit o reacţie oficială faţă de amendamentele depuse de deputaţi la OUG 64/2016 care liberalizează piaţa gazelor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite