Lumea lui Belea

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primesc destul de des sfaturi că ar trebui să mă cenzurez sau să îmi schimb stilul de a scrie şi de a vorbi acuşica, că am ajuns persoană publică. Dincolo de faptul că nu cred că sunt persoană publică şi nici nu îmi doresc să devin, mi se pare că nevoia noastră de a avea persoane publice care respectă nişte standarde deloc realiste a dus la o constantă suprareprezentare a sociopaţilor în elitele noastre.

Sfătuiţi bine de firme de PR, de angajaţi sau câteodată de oameni binevoitori, o mulţime de mediocrităţi, mafioţi şi oportunişti au ajuns să fie persoane respectabile cu o imagine publică îndeajuns de acceptabilă pentru a fi aleşi în funcţii de demnitate.

Belea e porecla unuia dintre puştii din Ferentari pe care îi cunosc de mult. Şi el, şi Primejdie, Toto şi Robinet sunt foarte uşor influenţabili în a sprijini mârlani corupţi. Am decis „să traduc“ ceea ce aş vrea ca ei să ştie folosind o bună parte din expresiile lor.

Coae, săptămâna asta a fost beleuţă de belea. Frăţicăăăă, a ieşit bosulică de senatori, şmechereanu’ ăla cu tot atâtea neveste câte case are neamţu’ la înaintare rău de tot.

Creştin de creştin şi mare iubitor de aproapele lui, măi frumuşele şi măi tinerele, domnul este un susţinător înverşunat rău al democraţiei. Se învârtoşeşte la televizor şi ţipă că el reprezintă boboreanul! E drept că la alegeri partidul lui şi cel al Varanului împreună au câştigat mai puţin de 6%, dar nu ne încurcăm acuşi în logică. E la fel ca ăştia ai lui Ştoacă – fură maşina, investeşte 3-4% în tăbliţe noi, o matriţă de motor şi şpaga unde trebe şi, gata, e maşina lu văru’. E poliţiştii ăia mârlani că nu înţelege cum funcţioneşte logica la şefu’ de la Senat.

Nenea ăsta a hotărât să iubească rău, rău democraţia în zilele astea. Aşa că a participat ca unic candidat la alegerile partidului lui super, extra, magnifico democrat. Băselu şi Mustaţă, şi ei cunoscuţi ca mari, mari creştini şi admiratori de blonde şi tinerele, au iubit şi ei democraţia în acelaşi fel, candidat unic, personal şi ăl mai bun. Că doar învăţăm şi noi de la ăştia cu succes din jurul nostru alde Putin şi alde Erdogan. Sau poate o fi învăţat de la megaciumecul Buşoi de la PNL. Mare caracter şi băiatul ăla!

Dar să revenim la Tăriceanu. La congresul cel bun, bolovanul ăla de geolog care ne-a fost preşedinte şi care vrea şi el să se scoată cu un fel de şcoală mai şmecheră ce trebe aprobată de bosulică l-a umplut pe ăsta de bale. I-a zis că e la fel de minunat ca cei mai tari politicieni germani şi englezi, o valoare de valoare. Dacă i-ar fi dat ăştia nişte ghips, sigur s-ar fi apucat să îi facă o statuie ca Brad Pitt.

Tăriceanu s-a bătut rău, rău cu competiţia, dar până la urmă a învins în alegerile astea cu candidat unic şi a ieşit iarăşi şef de ALDE.

Goarna aia de Chirieac l-a făcut la toate televiziunile pe unde a fost megaeroul democraţiei. Chirieac e ăla de a zis cu un tupeu de gabor de vinde droguri că nu s-a mai văzut nicăieri în lume ca un politician de vârf cum e Ghiţă să fugă din ţărişoara lui mumă şi să se ascundă prin vecini. Poate ar fi trebuit să se fi consultat cu Chirieac de acuşi două luni care zbiera ca apucatul că ne paşte Ucrainizarea, căci #Rezist se va transforma în Maidan. Maidanul ăla de s-a întâmplat din cauza unui preşedinte acuzat de corupţie care a fugit peste graniţă în Rusia.

Tăriceanu s-a bătut rău, rău cu competiţia, dar până la urmă a învins în alegerile astea cu candidat unic şi a ieşit iarăşi şef de ALDE. Apoi s-a apucat băietul de treaba lui cu democraţia.

A dat scurt una că poate să se aleagă praful de orice în ţărişoară, atâta timp cât merge instituţia unde e el şef naţiunea o să existe. Şi că nimica pe lumea asta nu e mai important decât instituţia lui.

Ce mai încolo şi încoace, băiatul e genial. E un fel de Ilie Năstase al politicii. Şi el, şi Ilie ştie să se facă şi să ne facă de cacao cu o îndemânare vrednică şi de supertenisman, şi de fotomodeloi.

Cât despre democraţie, ea pare la fel de artificială, de bleagă şi de stridentă ca o fostă puşcăriaşă siliconată care şi-o mai ia din când în când de la vedetele care o plătesc şi vede trosneala ca o indicaţie că golanii ăia o iubeşte.

P.S. Tocmai aflu, în aceeaşi notă de bun simţ, omenie şi respect pentru valorile fundamentale ale omului, următoarea ştire: Liviu Dragnea va activa în cadrul grupului de prietenie cu Brazilia, Victor Ponta va conduce grupul de prietenie cu Turcia, Florin Iordache va conduce grupul de prietenie cu Kazahstan. La solicitarea PSD s-a înfiinţat şi grupul de prietenie cu Republica Democrată Congo.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite