articolul anterior articolul urmator

Mai vrem în UE? Sau ieşim de tot?

100
11 Jan 2017 19:12:27
Mircea Vasilescu

100 Comentarii

Tomescu Tom
11.01.2017, 19:26:02

Cand a fost ultima oara cand s-a intamplat ce am vrut " noi " ... ???? Caci de vrut ..tot vrem de 27 de ani ..!! E valabila doar vrerea celor " de sus " ... ce vrem noi mai putin conteaza ..!

+16 (20 voturi)
Paun Al
11.01.2017, 19:42:45

Puterea PSD ar dori doar banii de la UE , parte importanta a bugetului . Pe acei bani , la care spera , se intemeiaza si promisiuni din campanie . Asta poate fi si speranta . Ca poate aparent , vor respecta si din cerintele celor de la UE . In rest dupa cum vedeti , se continua si dupa campania electorala aversiunea fata de Bruxelles si ura sadita in populatie fata de "oamenii Bruxelului " , fata de UE.

+8 (14 voturi)
catalin toader
11.01.2017, 20:05:16

Domnul Mircea Vasilescu spune, pe buna dreptate, ca nu se poate sa ai oameni cu astfel de prestatii publice la Externe sau Educatie (desi eu spun ca si Transporturile tin aproape, urmand ca premiul cel mare sa fie adjudecat, cum altfel, de premier). Din pacate, realitatea ne-a aratat ca se poate. Vom avea un guvern in mod clar subordonat majoritatii parlamentare (de fapt, celor doi lideri ai ei). Spun ca asazisa "restauratie" va esua, asa cum au esuat si incercarile anterioare de monopolizare a puterii. Romanii au niste reactii ciudate cand e vorba de asemenea comportamente (Iliescu, Nastase sau Ponta pot depune marturie). Nu m-a surpins deloc absenta din discursul public al actualilor "stapan" a oricarei remarci despre apartenenta noastra la UE (altadata obligatie sacrosanta). Presupun ca au considerat asta un lucru prea evident ca sa mai merite a fi amintit. Sunt insa absolut sigur ca si ei presupun ca orice derapaj ii va costa zdravan.

+9 (11 voturi)
florin dutescu
12.01.2017, 11:58:00

Intrebarea se pune daca domnul Vasilescu a avut aceeasi reactie, de dragul impartialitatii, la instalarea guvernului Ciolos. Sau Lazar Comanescu de la Externe (fost consilier prezidential), Toba de la Interne, Guseth, dupa care Pruna de la Justitie, Dancu de la Dezvoltare Regionala erau intelectuali rafinati? :))) Guvernul raspunde in fata parlamentului, deci e subordonat, prin constitutie si lege, parlamentului. Dilema (veche sau noua) a domnului Vasilescu, privind viziunea PSD asupra apartenentei la UE e dezlegata foarte usor. PSD n-ar indrazni niciodata sa insinueze macar iesirea din UE, pentru simplul fapt ca in secunda doi dupa iesire, imensa majoritate din cei peste patru milioane de romani care muncesc acolo vor fi expulzati. Multi dintre ei nici macar nu au rezidenta in tara in care muncesc. Daca presa de opozitie va presta precum presteaza domnul Vasilescu, vorbesc de presa mainstream, pariez ca PSD va castiga si peste patru ani, indiferent de prestatia actualei majoritati parlamentare.

-4 (12 voturi)
Andrei Popa
12.01.2017, 12:01:21

Trebuie sa ne facem aici o Uniune Balcanica: Romania, Moldova, Ungaria, Bulgaria, Serbia,etc. si noi vom fi sefii, nu ne vor mai spune alte tari ce sa facem, ci noi o sa trasam altora directia in care sa o apuce.

-7 (17 voturi)