Mara Mareş, PNL: Cum este posibil ca USR să voteze cot la cot cu PSD împotriva întoarcerii acasă a absolvenţilor români din străinătate?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mara Mareş, deputat PNL şi preşedinte al Tineretului Naţional Liberal
Mara Mareş, deputat PNL şi preşedinte al Tineretului Naţional Liberal

Deputatul liberal Mara Mareş critică USR şi PSD pentru votul de marţi din Comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor, afirmând că ambele partide au votat împotriva propunerii ei de a elimina taxa percepută pentru echivalarea diplomelor obţinute în străinătate. Printr-o postare pe Facebook, Mareş spune că „acest vot încurajează statul să continue să umilească absolvenţii în străinătate care vor să muncească în România.

Mara Mareş, preşedintele al Tineretului Naţional Liberal, a criticat marţi, printr-o postare pe Facebook, votul exprimat de PSD şi USR, din Comisia de învăţământ, împotriva propunerii sale care prevedea eliminarea taxei pentru echivalarea diplomelor obţinute în străinătate. Mareş acuză PSD şi USR că, prin votul de astăzi din Camera Deputaţilor, încurajează statul să „umilească” studenţii cu diplome de afară care vor să muncească în România.

Întreaga postare de pe Facebook

„Cum este posibil ca USR să voteze cot la cot cu PSD împotriva întoarcerii acasă a absolvenţilor români din străinătate? Scene ireale s-au petrecut astăzi în şedinţa Comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor, unde PSD şi USR au votat cot la cot împotriva propunerii mele prin care se elimina taxa percepută pentru echivalarea diplomelor obţinute în străinătate.

Prin acest vot, PSD şi, spre surprinderea multora, USR, încurajează statul să continue să umilească tot ceea ce înseamnă absolvent din străinătate doritor să muncească în România! Cum poţi califica situaţia în care peste 11.000 de echivalări anual sunt taxate doar pentru plata a 16 salarii din CNRED (n.r. - Centrul Naţional pentru Recunoaşterea şi Echivalarea Diplomelor), instituţia responsabilă, în condiţiile în care aceste salarii se pot plăti din bugetul de stat? Socialism sau jaf? Inconştienţă sau rea-credinţă şi bătaie de joc?

Când le ceri bani acestor absolvenţi, mesajul este că-i taxezi pentru simplul fapt că au studiat în străinătate, că-i taxezi pentru că revin ACASĂ! Asta nu înţeleg şi nu acceptă nici PSD şi nici USR. Cum salvaţi România dacă vă comportaţi la fel ca PSD şi dacă faceţi majoritate cu ei? Cum oprim exodul creierelor dacă voi nu vreţi să-i aducem acasă pe cei mai buni dintre specialişti?

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite