Moţiunea simplă împotriva lui Tudorel Toader, respinsă de deputaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, a fost respinsă de Camera Deputaţilor, după ce 162 de aleşi au votat „împotrivă“ şi 104 „pentru“.

Moţiunea simplă pe Justiţie „PSD stăpânul justiţiei?! Chiar aşa…”, iniţiată de grupurile parlamentare ale PNL şi USR, a fost citită şi dezbătută, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, iar miercuri s-a dat votul. Majoritatea PSD-ALDE a respins moţiunea simplă, 162 de deputaţi votând „împotrivă“ şi 104 „pentru“.

Moţiunea a fost semnată de parlamentari de la PNL şi USR. Aceştia i-au cerut ministrului Tudorel Toader în moţiune să nu promoveze modificările la legile Justiţiei şi să devoaleze agenda ascunsă a acestor modificări legislative.

Semnatarii doresc să tragă un nou semnal de alarmă asupra asaltului pornit împotriva independenţei Justiţiei, se menţionează în textul moţiunii.

„Începând cu 2000 până la sfârşitul lui 2004, PSD a făcut tot posibilul să subjuge ideea de justiţie independentă, care să răspundă, prin anumiţi procurori sau judecători, doar la directivele preţioase ale partidului-stat. Ne sunt încă vii în memorie momentele din şedinţele conducerii PSD când se luau decizii cu privire la unul sau altul dintre dosarele oponenţilor politici, dar şi ale colegilor!“, spun iniţiatorii.

Cei de la PNL şi USR îi acuză pe social-democraţi că, în domeniul reformării Justiţiei, au început actuala guvernare cu stângul. „Este încă viu în memorie episodul OUG 13/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal şi a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală. Doar reacţia promptă, de la începutul lunii februarie a.c., a societăţii civile, a multor instituţii şi organizaţii profesionale sau neguvernamentale şi a opoziţiei parlamentare a făcut ca acest act normativ să fie abrogat imediat”, se arată în moţiune.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite