Năstase, despre atacul din Siria: Guşterii înghit orice. Spectacolul a fost jenant. Au fost bombardate câteva zone după ce li s-a spus ruşilor să nu fie prin preajmă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Adrian Năstase comentează pe blog atacul occidental din Siria din dimineaţa zilei de 14 aprilie, spunând că se îndoieşte de temeinicia motivaţiilor invocate de Washington şi ironizând credulitatea şi ignoranţa marelui public care se lasă influenţat de internet. „Spectacolul a fost jenant”, apreciază Adrian Năstase.

„Lumea globalizată în care trăim se bazează tot mai mult pe existenţa „guşterilor” – indivizi care înghit pe nemestecate tot ce li se oferă că informaţie. Internetul îi ajută. De aceea nu mai au nevoie să judece singuri. Se alimentează cu like-uri. Votează în turmă cu lanternele  telefoanelor.

Să luăm exemplul bombardamentul din Siria. Aveau nevoie ruşii de încă un scandal cu „chimice”? Doar dacă sunt masochişti.  Aveau nevoie trupele lui Assad de bombiţe chimice (au avut efect doar asupra a vreo 40 de persoane), în condiţiile în care cuceriseră deja localitatea respectivă? Doar dacă sunt idioţi. Poate că sunt. Sau dacă voiau să le creeze o problema ruşilor”, scrie Adrian Năstase.

„Spectacolul, oricum, a fost jenant. Au fost bombardate câteva zone după ce li s-a spus ruşilor să nu fie prin preajmă”, consideră lider PSD.

El crede că preşedintele Trump avea nevoie, pentru raţiuni interne, să arate „o încordare a muchilor cu ruşii”, în timp ce  francezii ar vrea să revină într-o zonă care a fost colonia lor după Primul Război Mondial.

„SUA, Marea Britanie şi Franţa? O nouă „coaliţie a binelui”? România face parte din ea? A fost consultată de partenerul strategic? (...) Este vorba de o intervenţie umanitară, pentru a declanşa un nou val de emigranţi sirieni spre Europa?” se întreabă Adrian Năstase.

„Guşterii înghit orice. Inclusiv azilul politic al Elenei Udrea”, conchide fostul premier.

Preşedintele american Donald Trump a salutat atacul de peste noapte asupra Siriei şi a susţinut că a fost „executat perfect”, scrie The Guardian.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite