Negoiţă, pune glafurile!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu două zile înainte ca Robert Negoiţă să câştige cu majoritate confortabilă al doilea mandat de primar al Sectorului 3 din Bucureşti, schelele de pe blocul meu, aflat de cinci luni în aşa-numitul proces de reabilitate termică, au fost demontate.

Schelele au fost strânse, constructorii au dispărut şi blocul a rămas într-o stare jalnică: jumătate dintre apartamente nu au glafurile montate la ferestrele pline de mortar, părţile comune sunt nefinisate, reabilitarea subsolului a fost abandonată şi, culmea!, la ploaia de săptămână trecută, casa scărilor a fost inundată, apa curgând de pe terasă ca o cascadă pe scara scărilor. Aceasta este o mostră deplorabilă din campania de anvelopare a blocurilor cu care primarul Robert Negoiţă s-a bătut cu cărămida în piept (fonduri europene!) şi pe care a folosit-o drept armă electorală pentru a câştiga cel de-al doilea mandat de primar la Sectorul 3.  

Nu trebuie să fii mare specialist în construcţii pentru a constata cât de prost s-a lucrat, în dispreţ pentru cetăţeni. N-am primit nicio explicaţie nici din partea reprezentanţilor primăriei, care a contractat firmele de construcţie, şi nici din partea celor care au realizat anveloparea. Nicio explicaţie! Totul s-a făcut pe muţeşte, o practică specifică României în care trăim. Iar noi, fraierii de locatari, ne uităm unii la alţii, neputincioşi şi umiliţi.

Trei firme au participat la anveloparea blocului, un fel de consorţiu agreat de primăria Sectorului 3: Alpenside SRL, Comnrod SA şi Procema SA. Firma Alpenside are drept unic acţionar offshore-ul Alpenside Holding LTD din Cipru. Datele de bilanţ pe anul 2015 ale firmei Alpenside nu figurează încă la Ministerul Finanţelor Publice. Totuşi, în 2014, firma a declarat un profit net de 3,1 milioane de euro.

Comnord S.A. este controlată de omul de afaceri Sorin Creţeanu şi a avut în 2015 o cifră de afaceri de 15,7 milioane euro şi un profit de 25.500 euro. Cea de-a treia firmă din acest „consorţiu“, Procema SA, aparţine tot omului de afaceri Sorin Creţeanu, având o cifră de afaceri în 2015 de 58,5 milioane de euro şi un profit net de 3,1 milioane de euro. Aşadar, unii cu profiturile, alţii, fraierii, cu glafurile prăduite şi terasa blocului găurită.

Schelele au fost strânse, constructorii au dispărut şi blocul a rămas într-o stare jalnică.        

Blocul a fost „atacat“ de „constructori“ la începutul acestui an. Aşadar, în decurs de aproape cinci luni şi jumătate „consorţiul“ s-a moşmondit, s-a făcut că lucrează, aducând nişte „meseriaşi“ adunaţi de pe stradă, care au tras o pospăială blocului, lăsându-l într-o stare mai proastă decât era înainte. Nu-i de mirare că nu avem autostrăzi şi şosele de vreme ce o lucrare simplă de anvelopare a unui bloc cu o singură scară este tratată cu indolenţă timp de cinci luni!  

Ce ne rămâne de făcut? Să facem plângere la Poliţie pentru infracţiunea de distrugere de bunuri materiale. Pentru că, oricum, la primărie reclamaţiile locatarilor din blocul meu, făcute în cele cinci luni de reabilitate, au rămas fără răspunsuri. Şi să trăim cu speranţa ca procurorii DNA şi DIICOT vor intra în scurt timp şi în afacerile firmelor de construcţii. Şi glafurile, glafurile, Negoiţă, pune glafurile până nu te ridică procurorii!

Opinii

Mai multe de la Petre Barbu


Ultimele știri
Cele mai citite