Neruşinarea politicianului român

Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o ţară normală, 2015 ar fi trebuit să fie anul dispariţiei definitive din viaţa publică din România a unuia dintre cele mai odioase personaje ale interminabilei noastre tranziţii. Dl. Gabriel Oprea.

Notoriu traseist politic, făcut general cu patru stele de fostul preşedinte Traian Băsescu fiindcă i-a fost util în supravieţuirea până la ultimele limite posibile a guvernului condus de dl. Emil Boc, preşedinte al UNPR, trecut cu arme şi bagaje şi cu partidul din dotare de partea PSD-ului şi a guvernului condus de Victor Ponta, ajuns până la poziţia de prim-viceprim-ministru. Chiar aproape gata-gata de a-şi vedea împlinit visul de a se cocoţa în însăşi poziţia de premier, aceasta pe fondul erodării vizibile a prim-ministrului, tot mai frecvent plecat în Turcia, care demisionând în vara anului 2015 din funcţia de preşedinte al PSD şi-a cam semnat  deja şi plecarea din fruntea guvernului.

A intervenit însă, pe neaşteptate, moartea poliţistului Bogdan Gigină, resimţită de marea masă a opiniei publice drept o consecinţă a nenumăratelor abuzuri în serviciu ale celui pe care lumea dădea semne că nu putea să-l mai încapă, trimiterea lui în judecată, dezvăluirile în cascadă despre nenumăratele doctorate plagiate conduse şi acordate pe bandă rulantă de profesorul universitar pe puncte Gabriel Oprea, totul culminând cu demonstrarea faptului că însuşi dl. Oprea în persoană copiase ad litteram ceea ce prezentase a fi teza de pe urma căreia se pricopsise cu titlul de doctor în Ştiinţe militare.

Atunci, în 2015, părea că însuşi cerul se prăbuşise peste apologetul conceptului de interes naţional căruia el şi partidul-marionetă creat din tot felul de militari comunisto-securişti reciclaţi îi asiguraseră o inexplicabilă miraculoasă carieră. Atunci, în toamna anului 2015, nimeni nu mai dădea nici măcar o para chioară pe cel ironizat de toată lumea cu  porecla Generalul Izmană.

În noiembrie 2015, incendiul de la #Colectiv părea să fi pus definitiv carierelor politice ale lui Victor Ponta şi Gabriel Oprea, iar în decembrie 2016, eşecul în alegeri al lui Sebastian Ghiţă, urmat de fuga lui în Serbia, ne lăsa să înţelegem că şi steaua acestuia a apus definitiv. Viaţa a vrut ca lucrurile să fie astfel. S-a dovedit că ne-am înşelat. Că neruşinarea politicianului român îşi bate oricând joc de naivitatea noastră.

Primul a revenit în prim-plan dl. Victor Ponta, creatorul partidului de tip aspirator Pro România de la care se aşteaptă izbăvirea. Adică o lovitură în forţă de natură să îl spulbere definitiv pe dl. Liviu Nicolae Dragnea, adică să îl înlăture de la şefia PSD, eventual chiar să îl trimită la închisoare.

Refugiatul în Serbia Sebastian Ghiţă a făcut periodic furori datorită faptului că insul deţine controlul asupra Televiziunii România tv. De pe ecranul căreia a făcut dezvăluiri utile puterii actuale despre Statul paralel, despre lucrurile mizere din interiorul şi de la vârful SRI, despre George Maior şi despre generalul Coldea, despre protocoalele SRI-DNA. Anul trecut Sebastian Ghiţă apărea până şi pe ecranul Televiziunii publice care, spre a se mai face o dată preş la picioarele lui Dragnea, a acceptat să difuzeze interviul de două parale făcut la Belgrad de Ion Cristoiu cu fugarul Ghiţă. Acum, dl. Sebastian Ghiţă, scăpat de acuzaţii, a revenit în actualitate, se pregăteşte să fie primul pe lista candidaţilor la Europarlamentare pe listele PRU şi şi-a îngăduit să profereze ameninţări inimaginabile la adresa protestatarilor #rezist.

În decembrie 2018 a reintrat în scenă şi megaplagiatorul general Izmană. Dl. Gabriel Oprea a redevenit preşedintele UNPR, acum visează să prezinte liste la candidaturi la Europarlamentare, se angajează că partidul pe care l-a repreluat în proprietate va obţine 15% din simpatiile electoratului, simpatii concretizate într-un procent egal de prezenţă în viitorul Parlament al României. Aşa a declarat la data de 10 februarie 2019 plagiatorul, uzurpatorul, generalul de operetă parcă împrumutat din lumea dictatorilor de carton ai Americii de Sud Gabriel Oprea.

Revenirea în actualitate a d-lor Ponta, Ghiţă, Oprea înseamnă o consecinţă a halului de nedescris în care a ajuns viaţa politică a României în anii guvernării PSD-ALDE. O guvernare ce a încurajat mişmaşurile, hoţia, falsul. Şi toate celelalte mizerii şi nemernicii ale politicienilor români.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite