Noi sinecuri pentru oamenii de partid. Parlamentul a completat conducerea mai multor instituţii, printre care ASF, CNSAS şi CNCD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sulfina Barbu a fost propusă de liberali pentru un loc în Colegiul CNSAS. FOTO David Muntean
Sulfina Barbu a fost propusă de liberali pentru un loc în Colegiul CNSAS. FOTO David Muntean

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a votat, miercuri, numirea mai multor oameni politici în conducerea unor instituţii ca Autoritatea de Supraveghere Financiară, Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării şi Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Sulfina Barbu (PNL) şi Leonardo Badea (PSD) sunt printre cei care au primit câte o sinecură prin susţinerea partidului din care fac parte.

UPDATE Deputatul PSD Leonardo Badea a fost votat, miercuri, cu majoritate de voturi, de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), în aceeaşi şedinţă fiind votat şi Ovidiu Răzvan Wlassopol, fostul soţ al Olguţei Vasilescu, pentru postul de prim-vicepreşedinte al ASF. Badea a fost numit preşedinte al ASF cu 321 voturi „pentru” şi 38 voturi ”împotrivă”, în vreme ce Wlassopol a primit 338 voturi ”pentru” şi 21 voturi ”împotrivă”.

UPDATE Vicepreşedintele PNL Sulfina Barbu a fost numită miercuri, cu unanimitate, de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului în funcţia de membru al Colegiului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Sulfina Barbu a fost numită cu 357 de voturi „pentru“, fără abţineri şi fără voturi împotrivă.


Deputatul PSD Leonardo Badea a fost avizat favorabil, luni, cu majoritate de voturi, de Comisiile reunite de buget-finanţe, pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, social-democratul afirmând că nu vine la ASF pentru o funcţie, ci pentru un proiect în care crede.

Membrii comisiilor l-au mai avizat favorabil, cu 35 de voturi „pentru”, 5 „împotrivă” şi 6 „abţineri”, pe Ovidiu Răzvan Wlassopol (fostul soţ al Olguţei Vasilescu), pentru postul de prim-vicepreşedinte al ASF.

Comisiile juridice reunite au avizat favorabil luni, cu majoritate de voturi, propunerea grupurilor parlamentare PNL ca Sulfina Barbu să ocupe funcţia de membru în Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS). 

De asemenea, va fi completat cu doi membri şi Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite