„Nu mai tolerez! Este ultimul avertisment!“

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mafiilor din toate instituţiile publice nu le pasă de ce zice un ministru sau altul! Ele trebuie să facă bani mulţi, iar din aceşti bani se duc procente bune la partid? Nu le clinteşte nici dracu din locurile unde se finanţează continuu găurile negre! Se schimbă guverne, se schimbă partide, se schimbă puterea, dar caracatiţa corupţiei rămâne şi se face tot mai puternică, mai ales acum când justiţia este jucată pe degete de dracii roşii!

Unii miniştrii din actualul guvern, Răzvan Cuc de la Transporturi şi Sorina Pintea de la Sănătate, nu mai prididesc cu inspecţiile inopinate pe şantierele autostrăzilor eterne în lucru şi neterminate şi în spitalele de stat, eterne găuri negre pentru buget şi instituţii mortale pentru mulţi pacienţi! În ultimele săptămâni, au curs imaginile de pe autostrăzi şi din spitale, cu miniştrii în prim plan şi convoiul de oficiali, camere de filmat şi reporteri care relatau frenetic de la faţa locului, despre neregulile descoperite! Sloganul folosit frecvent, ritos, autoritar, oficial şi auzit strident, fals de opinia publică a fost: „Nu mai tolerez! Aşa nu mai merge! Vom lua măsuri!“

Nimic nou sub soare cu fanfaronadele acestea, cu inspecţiile inopinate. E ca şi cum opinia publică, pacienţii, poporul votant ar mai crede în Moş Crăciun? Din păcate, pentru mulţi bolnavi nu doar că Moş Crăciun a murit, dar mor şi ei în spitalele româneşti din cauza condiţiilor nemuritoare din aceste instituţii ale speranţei de viaţă şi ale plângerii pierderii celor dragi. Cu toate acestea, politicienii l-au reînviat pe Moş Crăciun şi umblă cu el împăiat prin ţară! În decursul anilor, câte astfel de făcături de imagine nu au regizat diverşi demnitari vremelnici, în domeniile de care trebuiau să fie responsabili? Fără număr! Îmi amintesc de unul de la Interne, care se făcea că merge noaptea în secţiile de poliţie din Bucureşti!

Ce au găsit aceşti demnitari la faţa locului, ce măsuri au luat şi ce consecinţe au avut aceste măsuri în timp? În loc să se îmbunătăţească ceva, lucrurile au mers mai rău. Ba, unii demnitari, i-au demis pe diverşi din funcţii ca să îşi pună oamenii lor, gaşca lor de partid şi fripturişti! Aşa şi acum! Să vedem ce se îndreaptă! Am auzit-o pe doamna Pintea, ministrul Sănătăţii, când a declarat că multe nu poate să facă, doar nişte recomandări, acolo! Am mai auzit-o repetând, că nu mai tolerează?!!! Am auzit-o şi lăudându-se că avem mai puţine raportări de infecţii nosocomiale decât Germania!!! După fiecare astfel de inspecţie inopinată, în care simpli angajaţi ai spitalelor tremurau de teamă să nu-şi piardă locul de muncă, în timp ce pe mafiile, căpuşele din sistem nu le durea nici la bască, ştiind că dacă vor, o schimbă ei pe ministră oricând doresc şi aduc în locul ei o persoană preferată, doamna Pintea lua la rând televiziunile!

Pentru unii dintre români, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, părea un altfel de om într-un guvern de troglodiţi, furaţi de imaginea şi propaganda folosite. Astfel, zi de zi, seară de seară, românii aflau câte nereguli grave a descoperit doamna ministru în spitale, de parcă descoperea roata şi nu ştia care-i realitatea şi situaţia gravă din majoritatea instituţiilor medicale de stat?! Cu un ton grav, important, opinia publică pacienţii, votanţii aflam că se vor lua măsuri drastice şi lucrurile se vor rezolva cât ai bate din palme! Vorbe, vorbe, vorbe! Frecţii la nişte picioare de lemn! Mai mult, marele şef de Teleorman, ajuns vătaf peste o Românie paralizată de corupţie, aflat într-o campanie electorală stridentă prin parohia lui Daea, cormoranul de la Agricultură, a declarat că el însuşi a comandat vizitele inopinate în spitale, chiar dacă doamna Pintea a negat cu juma de gură acest lucru, spunând că sunt iniţiative proprii.

Ce rămâne în urma acestor inspecţii? Haos, nelinişte, probleme în plus faţă de cele multe şi nerezolvate dinainte şi perpetua mafie care ţipă continuu că sistemul este subfinanţat. În realitate, sistemul de sănătate nu este chiar subfinanţat, ci pe lângă incompetenţă managerială şi iresponsabilitate, are nişte găuri negre care atrag continuu banii în nişte buzunare fără fund, care au costuri suplimentare importante în condiţiile în care campania electorală este în toi, iar acest lucru costă enorm! Tocmai de aceea, băieţii deştepţi au lansat ideea că populaţia trebuie să doneze bani la sistemul de sănătate public, că parcă până acum, de zeci de ani, poporul nu ar plăti cu vârf şi îndesat pentru sănătatea publică?!

„Nu mai tolerez!“ Păi ăsta-i un slogan folosit în permanenţă de ani de zile! Săptămâna trecută, îl folosea Cuc, de la transporturi, pentru autostrăzi. Ministrul Cuc, cânta pe şantierul autostrăzii- „Nu mai tolerez nici un fel de întârziere!!!“ Tot aşa, însoţit de un alai oficial şi de nenumărate camere de filmat, care să înregistreze prezenţa utilajelor şi oamenilor pe şantier! Dar, „minune“, la doar o săptămână distanţă, românii au descoperit că de la şantierul lui Cuc dispăruseră şi utilajele şi lucrătorii! Locul era gol, teren viran!!! Se pare că este la modă ca demnitarii de la transporturi să facă vizite inopinate pe şantierele patriei însoţiţi de utilaje şi muncitori, care dispar odată cu plecarea ministrului, pentru a apărea din nu la alte vizite „neanunţate!“ Şi aşa creşte numărul kilometrilor de autostrăzi într-un ritm „galopant“! Dar ce să vezi, nici aici nu ajung banii şi au lansat chemarea poporului să facă donaţii şi să sponsorizeze construcţia autostrăzilor, că altfel nu se mai poate! Nu mai tolerează! Cânta Cuc ca Popa prostu, că banii se drenează tot în buzunarele frăţiei de partid. Iar românii donează de zeci de ani, bani pentru drumuri, bani care se scurg în aceleaşi buzunare de „băieţi deştepţi“, în timp ce gropile curg gârlă...fără număr, fără număr, fără număr! Apropo, o fi terminat coana primar Firea numărătoarea gropilor din Capitală, că sunt curios câte i-au ieşit la contabilitate?

Mafiilor partidice şi transpartidice din spitale şi din toate instituţiile publice nu le pasă de ce zice un ministru sau altul, când ele trebuie să facă bani mulţi, iar din aceşti bani se duc procente bune la partid? Nu le clinteşte nici dracu din locurile unde se finanţează continuu găurile negre! Se schimbă guverne, se schimbă partide, se schimbă puterea, dar caracatiţa corupţiei rămâne şi se face tot mai puternică, mai ales acum când justiţia este jucată pe degete de dracii roşii!

Dar, în aparenţă, de ochii boborului şi mai ales de bunăstarea lui, adică a voturilor viitoare, „marii“ conducători actuali ai României, se dau de ceasul „morţii“ să rezolve urgent problemele naţionale, dau avertismente, ca jupânul Liviu Dragnea, nu mai dorm de grija producătorilor români şi a consumatorilor! Nivelul de trai creşte ca Făt Frumos peste noapte, de nu ştiu câte ori, iar doamna premier Vasilica, din Palatul de la Piaţa Victoriei, după ce ne-a anunţat că a scos ţara din noroaie, a declarat mândră, că nivelul de trai se simte şi în buzunarele românilor! Aşa o fi coană Vasilico, că prea le zici cu foc, te cred şi românii care atunci când se uită la nivelul de trai din buzunare văd că şi acolo au o gaură neagră, nu le au doar pe cele de la stat, unde trebuie să dea banii continuu. Şi cât mai mulţi!

Ehe, acum că ţara este scoasă din clisă, iar buzunarele le simţim tot mai uşoare, noi să fim sănătoşi, că ne rezolvă partidul şi la toate, pe unii i-a „rezolvat“ deja! Scăpăm noi şi de ăştia, cum am scăpat şi de alţii!

Dar repet întrebarea, pe cine dracu, punem în locul lor?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite