Nu mai visaţi cai verzi pe pereţi!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aud mult zgomot cum că opoziţia nu vorbeşte cu oamenii săraci din ţara asta. Cred că nu pricepem prea bine pe ce lume trăim şi visăm cai verzi pe pereţi. Care opoziţie?

Clasa politică din ultimii 30 de ani e unită în distrugerea luptei anticorupţie. Am rămas in ceea ce se mai poate numi opoziţie cu următorii:

- PNL, care nu îşi revine din colaborarea din USL. Să nu uităm că marele Tăriceanu a fost preşedintele PNL, iar Antonescu se pupa cu Dragnea când candida la Teleorman. Între timp, şi-au găsit şi o componenţă creştină de te ia durerea de cap. L-au mai luat şi pe Neamţu, clocit de Traian Băsescu, să ne explice cum e cu familia şi cu icoanele atârnate la retrovizoare.

- USR e nou-nouţ şi când ţipa în parlament se găseau suficienţi care să spună că nu e frumos ce fac, nu aşa se face opoziţie, să vină cu proiecte etc. Tu, care critici, ai citit vreodată ce scriu ăia de la USR? Începuseră oamenii cu politici publice, cu propuneri, cu tot felul de proiecte. Zero interes.

- Mişcarea România Împreuna încă nu există. E întemeiat să crezi că poate schimba legi prin parlament, nu-i aşa? Plus că din cauza lui Cioloş nu a votat lumea PNL sau USR, ştie orice copil de grădiniţă.

Şi mai uitaţi că toate trei la un loc nu au bani nici să treacă strada.

Dar ne închipuim că ar trebui să meargă prin toată ţara şi să vorbească cu fiecare dintre noi şi să ne convingă că au variante mai bune decât PSD, care promite fără să clipească gogomănii uriaşe. PSD, care manevrează cum vrea bugetul de stat. PSD, care face miting folosind infrastructura statului paralel.

În schimb, ne prefacem că avem dialog politic cu Dragnea, care ne face şobolani şi îndeamnă lumea la stârpirea celor care protestează.

Oameni buni, opoziţia suntem noi, terminaţi cu prostiile şi cu autoflagelarea, că nu am vorbit cu vecinii noştri şi nu le-am explicat cum nu există statul paralel, cum nu am luat bani de la Soros şi cum dacii nu au inventat roata.

Opoziţia suntem noi, ăştia care nu muşcăm la teorii tâmpite şi conspiraţioniste. Lasă berea şi fă ceva. Mergi la o întâlnire cu ăştia care au un trabant de opoziţie, termina cu pretenţiile absurde că ar trebui să îţi bată la uşă şi să îţi facă pantofii ca să te convingă să îi votezi, dă cu mătura în faţa blocului, spune bună ziua când te întâlneşti cu vecinii, nu mai claxona la trecerea de pietoni şi încetează să crezi că o să vină cineva să îţi ofere salvarea şi tu să o accepţi din vârful buzelor, de parcă ai fi Ludovic al XIV-lea.

E absurd să stai să aştepţi ceva de la altcineva în timp ce te scandalizezi că vecinul tău aşteaptă pomană de la PSD.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite