Nu ştiţi cu cine vă puneţi

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oameni răi care conduceţi România, am fost ieri la protest între orele 17.00 şi 23.30. Am venit special, de la 2.500 de kilometri distanţă de ţară şi după 19 ani de trăit în afara ei. Am văzut, auzit, mirosit şi inhalat gazele voastre lacrimogene. Mi-am liniştit cunoscuţii manipulaţi de televiziunile voastre să creadă că noi, protestatarii, pornim un război.

Când, de fapt, noi, peste 100.000 de protestatari paşnici, am fost gazaţi, bătuţi şi răniţi de jandarmi sub pretextul unor răfuieli cu 30 de instigatori. Care, la toate protestele de până acum, au fost opriţi din start. Nu şi de această dată, ca să aveţi un motiv pentru evacuarea pieţei. 

Da, ne-am întors in era mineriadelor. Doar că acum nu vă mai ascundeţi, ne agresaţi direct, folosindu-vă de instituţiile statului. Pe faţă. Statul român este captiv, la cheremul vostru. Aşa că nu mai cerem demisia Guvernului, ci dizolvarea PSD, pentru că acţionaţi împotriva ordinii publice şi a cetăţenilor acestei ţări (art. 46 - Legea Partidelor Politice: „Un partid politic se dizolvă pe cale judecătorească atunci când scopul sau activitatea partidului politic a devenit ilicită ori contrară ordinii publice“). 

Imagine indisponibilă

Oana Bogdan, arhitect român din Bruxelles, şi Cristian Presură, fizician român din Eindhoven

Ceea ce s-a întâmplat ieri la protest nu poate rămâne fără consecinţe. Victimele violenţei nejustificate vor acţiona inclusiv pe cale legală. Şi vor povesti ce li s-a întâmplat, astfel încât toţi românii să înţeleagă cine a fost de vină pentru violenţe şi în ce fel a greşit Jandarmeria Română. Astea sunt veştile mai puţin proaste. 

Dar am şi veşti foarte proaste pentru voi. Noi, cetăţenii români, simţim că a venit momentul să ne unim şi să construim împreună. Există această energie de a face împreună, care trebuie lăsată să se manifeste. Nu vă puteţi împotrivi! Românii se simt tot mai mult o naţiune europeană care vrea să se manifeste european şi care crede că cel mai bine o poate face acasă. În ţara-n care ne-am născut.

Faptul că noi, cetăţenii români din diaspora, ne implicăm e cea mai bună dovadă că ne dorim să revenim, mai devreme sau mai târziu, în ţară, în pofida ratei enorme de emigrare din România. Ar fi bine să ascultaţi mesajul acesta: vrem să găsim împreună soluţiile prin care să rămânem aproape şi să creştem împreună!

Mitingul de ieri a fost, de fapt, un semnal pozitiv, pentru că noi, protestatarii, simţim că se poate mai bine. Şi cred că sunt mulţi alţi români care simt la fel ca noi. Împreună, căutam motive să ne putem întoarce în cele din urmă. Sau să nu plecăm, cei care n-am făcut-o încă.

E clar, vă ţineţi de cuvânt: veţi merge până la capăt. Capătul acela este DICTATURA. Dar nu ştiţi cu cine vă puneţi, căci nimic nu stă în calea românilor de pretutindeni atunci când se luptă pentru un ideal comun: DEMOCRAŢIA. Aşa că vom ieşi în stradă şi azi împotriva voastră, pentru viitorul tuturor românilor! 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite