O singură soluţie pentru lichidarea PSD

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea la finalul motiunii de cenzura FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Aş sta în bancă, lipit umăr la umăr şi îngrămădit până la sufocare cu marxistul cel mai marxist şi cu conservatorul care a făcut 28 de copii, pentru că el crede că prezervativul e unealta diavolului, iar avortul e o crimă. Aş face asta dacă cei doi ar înţelege că politica responsabilă în România de astăzi este despre modernizarea acestei ţări şi nu despre dreapta sau despre stânga.

PSD a câştigat alegerile şi, pe baza acestei teorii, îşi cauţionează orice derapaj. De parcă votul permite orice, oricând şi oriunde. În mintea acestor oameni, votul bate justiţia, e suprem în faţa instituţiilor statului şi te absolvă de orice răspundere. Acatistul suprem, care te trimite imaculat în faţa celui de sus, fie el şi Klaus Iohannis. Adevărul e că blocul amorf al PSD, cu tumoarea numită ALDE şi cu abcesele puturoase ale unor traseişti, are o singură doctrină: împiedicarea oricărei tentative de modernizare a acestei ţări.

Dar să nu dăm cu parul doar în păpuşa gonflată şi coruptă a actualei coaliţii majoritare. Vina le aparţine celor care se pretind altfel.

Cei care se sufocă de indignare când îl văd pe Dragnea sau pe Tăriceanu doar ca peste un minut să se ia la harţă între ei pe subiecte minore, cum ar fi cine cu cine are voie să facă sex, sunt la fel de vinovaţi. Vina e la noi atunci când confundăm scopul cu gargara.

USR a intrat în Parlament cu ideea anticorupţiei (ca să fim exacţi, şi cu programul guvernului tehnocrat, dar adevărul ăsta a dispărut între timp; aşa cum şi liberalilor li se pare că s-au umplut de oameni de anvergura lui Cioloş, dar nu le plac cioloşiştii). Să revenim! USR s-a gripat în anticorupţie şi în lipsa unei viziuni din partea liderului suprem care a avut o idee corectă, pe care nu a ştiut să o implementeze. Lăsaţi să vină la mine orice opoziţie. Doar că, în loc să facă un upgrade de la anticorupţie la modernitate, a început să alunece într-un conservatorism homofob. Şi, uite aşa, în loc să se spargă când ar ajunge la 70% din voturi, când avea Parlamentul în mână şi putea să impună o agendă modernizatoare, USR gâfâie spasmodic la mult sub procentele de acum şase luni. 

Lui Nicuşor Dan şi partidei sale ar trebui să le explice cineva că agenda conservatoare plus CpF nu are legătură cu modernizarea României, ba dimpotrivă. Anticorupţia e doar o parte a procesului de modernizare. Nu mai bine ne concentrăm noi pe ţinta finală şi ne mai potolim cu nervii şi cu certurile personale? Promisiunea adevărată a USR a fost că va ajuta la progresul ţării, nu că o să evite orice poziţionare. Aşa că poate redevenim un pic serioşi şi ne mai oprim din isterii, pentru că între timp duşmanul real numără voturile şi exultă.

Să trecem şi la PNL, unde Uncle Louie a prins podiumul în cele din urmă.

Domnul Orban, proaspăt învestit, face matematică politică, la concurenţă cu Nicuşor Dan. În primul rând, ce i-ar mai arde pe ăştia de la USR care le-au luat voturi? După care a declarat că şi-ar asuma puţin greutăţile guvernării, uitând că abia ce au trecut alegerile de anul trecut. Bine că măcar ei au înţeles miza şi s-au umplut de conservatori dedicaţi CpF, momentan adormiţi, dar sunt convins că o să îi vedem cât de curând. Partidul care a modernizat România nu e în stare să îşi construiască o coloană vertebrală corectă şi să revină la proiectele de modernizare. Lătrăm la PSD şi ne spunem că asta e opoziţie. E un pas înainte, dar insuficient! Te uiţi la ei şi îţi vine să le ceri să se maturizeze chiar dacă mai au puţin şi fac aproape 150 de ani de la înfiinţare.

Aşa că astăzi nu poţi să o iei la stânga sau la dreapta. O iei drept înainte şi te izbeşti cât poţi de puternic în PSD. Şi repeţi procedura până când se împrăştie toată putrefacţia. Nu e cazul să îşi facă nimeni griji că nu mai are cine să crească salariile. Să fie bani, că se găseşte cineva care să facă şi majorările salariale. Şi să nu se perpelească nimeni de grija invaziei de pedofili yemeniţi cu care ameninţa un preot pe la televizor. Nu au venit până acum şi nici nu se va întâmpla asta vreodată. Duşmanul nu e de clasă, nu e doctrinar, duşmanul e un hoţoman pervertit de propria-i lăcomie şi dispus să împartă cu slugile de ocazie. 

O să spuneţi că există oameni normali şi corecţi în PSD. Da, fără îndoială! Şi sunt recuperabili oricând şi oriunde. Nu îi împiedică nimeni să îşi găsească vocaţia politică, aia corectă, care are legătură cu societatea în care trăiesc. Chiar şi Liviu Dragnea e recuperabil şi reabilitabil. Un ciclu prelungit la un azil unde să îi şteargă la fund pe bătrânii săraci şi bolnavi ai României ar putea să-l facă să înţeleagă lumea în care trăim.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite