Oana, cea care i-a stins lumina lui Gigi Becali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nepoată de fost ministru comunist, Oana Niculescu-Mizil l-a învins pe „războinicul luminii” . „Să vedem cine are curajul să candideze vreodată în colegiul lui Becali”, tuna Gigi în luna septembrie. A făcut-o o tânără de 33 de ani, Oana Niculescu- Mizil. Şi a câştigat.

În Colegiul 20 – Ferentari, parţialele de ieri arătau altfel decât şi-ar fi imaginat vreodată Gigi Becali:  50,72%  Oana Niculescu-Mizil şi el, 14,95%. De altfel, după închiderea urnelor, Gigi Becali era nedumerit. Nu mai înţelegea nimic.

„Se pare că lupta politică e prea grea pentru mine. Dacă eu am un scor mai mic decât fetiţa aia, decât Oana Mizil, ce pretenţie să mai am eu ca să candidez la preşedinţie, să merg mai departe?!”, se întreba latifundiarul. Când a fost desemnată să candideze în Colegiul 20 – Ferentari, cei mai mulţi nu-i acordau Oanei Niculescu-Mizil aproape nicio şansă.

Outsiderul câştigător

Era un outsider în lumea politicii, n-o ştia lumea de la televizor, nu era cunoscută decât în mediul afacerilor, ca deţinătoare a unui atelier de design vestimentar, a unei ciocolaterii şi a câtorva reviste.

În scurtă vreme, însă, figura Oanei Niculescu-Mizil a devenit familiară locuitorilor din Ferentari: bannere uriaşe cu chipul ei au fost spânzurate de stâlpi, sute de postere au fost lipite pe blocurile coşcovite din Ferentari, primarul Marian Vanghelie i-a acordat necondiţionat sprijinul. Locuitorii au votat-o să-i reprezinte în Parlament.

„A fost o luptă din care am ieşit învingătoare, în ciuda tuturor celor care nu-mi dădeau şanse în faţa contracandidaţilor cu notorietate mult mai mare”, a declarat, ieri, câştigătoarea.

Oana Niculescu-Mizil Ştefănescu Tohme are 33 de ani şi e economistă. E fiica lui Coman Nicolae Ştefănescu şi a Lidiei Niculescu-Mizil, nepoata lui Paul Niculescu-Mizil, ministru în anii comunismului, şi e căsătorită cu omul de afaceri libanez Jimmy Tohme. Din 2000 este membră a PSD şi, în perioada 2000-2002, a fost referent în cadrul Administraţiei Prezidenţiale, Departamentul „Politică Externă”.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite