Olguţa Vasilescu: Nu cred că un procuror zdravăn la cap va putea să dea curs sesizării lui Orban. PSD va reacţiona foarte puternic şi cu toate mijloacele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a spus, duminică seară, că nu crede că un procuror zdravăn la cap va putea să dea curs sesizării făcute de liderul PNL, Ludovic Orban, împotriva premierului Viorica Dăncilă, calificând drept ridicolă plângerea. Ea a afirmat că PSD se va apăra cu toate mijloacele pe care le are la îndemână pentru a împiedica o lovitură de stat în desfăşurare.

Întrebată, la Antena 3, dacă crede că există vreo legătură între vizita făcută de Orban în Germania şi plângerea penală depusă de el, Lia Olguţa Vasilescu a răspuns: "Este destul de ciudat ca la o zi după ce vii din Germania să faci plângere penală. Dacă nu are o legătură, atunci a ales prost momentul".

Ea a spus că va fi greu pentru liderul PSD să explice cum este posibil să acuzi de înaltă trădare un premier pentru că a mers în Israel într-o "vizită prietenească, diplomatică".

„Nu cred că va exista un procuror zdravăn la cap care să dea curs unei asemenea nebunii: Este o plângere absolut ridicolă“, a susţinut Olguţa Vasilescu, vicepreşedinte PSD.

La intervenţia moderatorului, care a întrebat ce se va întâmpla dacă, totuşi, va exista un procuror care va da curs solicitării, Olguţa Vasilescu a spus că PSD va reacţiona foarte puternic, pentru că nu mai este în situaţia din 2015, când premierul Victor Ponta s-a retras, probabil de teamă. 

„Acum avem un premier care vrea să meargă înainte, îşi asumă şi nu se sperie de această prostie (...) Ne vom apăra cu toate mijooacele. Dacă va exista vreun procuror care să dea curs unei asemenea inepţii, va trebui să reacţionăm, pentru că atunci înseamnă că avem de-a face cu o lovitură de stat în plină desfăşurare", a declarat Vasilescu, fără a spune concret prin ce mijloace se va apăra PSD.

Ea a vorbit şi despre procurorii care "au ucis destine" şi a spus că este convinsă că toţi din PSD sunt ţinte: „Suntem absolut convinşi că suntem cu toţii ţinte, ambii lideri ai coaliţiei sunt în proceduri în instanţă şi aşteptăm să vedem ce decide instanţa".

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a depus joi o sesizare la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) împotriva premierului Viorica Dăncilă, acuzând-o de uzurparea funcţiei, prezentarea cu rea-credinţă de informaţii preşedintelui României, înaltă trădare şi divulgarea de informaţii secrete de stat, în legătură cu Memorandumul adoptat de Guvern privind mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Plângerea îl vizează şi pe liderul PSD, Liviu Dragnea, acuzat de divulgarea de informaţii secrete de stat, după ce a făcut publice informaţiile referitoare la Memorandumul pe tema mutării ambasadei.

Liderul PSD a calificat plângerea drept ”o tentativă de lovitură de stat”, ”o acţiune violentă, nedemocratică, neconstituţională a lui Iohannis şi a celor care îl susţin de a bloca un Guvern” şi a afirmat că orice persoană care susţine acest demers va fi complice la diferite infracţiuni.

Plângerea liderului PNL a ajuns la DIICOT, vineri, după ce Parchetul instanţei supreme şi-a declinat competenţa în acest caz, au declinat pentru News.ro reprezentanţi ai DIICOT.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite