Pactul Naţional Anti-Colectiv

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Ordinul a fost executat exemplar. Preşedinţia şi Parlamentul au preluat fără clipire refrenul lansat de Antena 3: aplicarea legii e totuna cu atacul la libertatea presei, dacă asta încurcă treburile stăpînilor“
„Ordinul a fost executat exemplar. Preşedinţia şi Parlamentul au preluat fără clipire refrenul lansat de Antena 3: aplicarea legii e totuna cu atacul la libertatea presei, dacă asta încurcă treburile stăpînilor“

A sosit clipa cea mare şi puturoasă! După 27 de ani de simulacru, avem în faţă concluzia finală, frontală şi vulgară ca un contact neprotejat cu gardienii lagărului. Iat-o: stimaţi concetăţeni dezonoraţi, sistemul e viu şi vă surîde hidos din toate părţile! Sau altfel spus: sîntem în proprietatea alor noştri - colegi de naţie şi duşmani juraţi ai vieţii cinstite.

Cînd Preşedintele, Parlamentul şi parlamentarii, stînga care e leit dreapta şi dreapta care e leit stînga, precum şi alte instituţii, măşti şi dezaxaţi tv mint coordonat pentru a defăima legea, totul e clar şi fără speranţă. Ca diagnosticul rostit de medicul care îţi aduce la cunoştinţă două lucuri: că ai cancer şi că spitalele tocmai s-au desfiinţat.

Această revelaţie obscenă pune la pămînt tot ce am sperat şi am crezut în noiembrie 2014. Sigur, bănuiala plutea de mult peste mulţimi ca un duh rău cu carnet de USL-ist: oare e posibil? oare votul nu mai contează? oare ne ducem degeaba la urne, ca la o mină părăsită? Bănuiala e una, adevărul e alta. Iar adevărul gol e că, de sus pînă jos, sistemul politic a anunţat oficial că trăim legal într-o ţară ilegală.

Adevărul gol spune că Antena 3, o televiziune care nu e altceva decît braţul înarmat cu rahat al şefilor de sistem, poate încălca legea, o poate reclama şi apoi trimite acasă, cu ajutorul celor aleşi să o respecte. Să continuăm despuierea. Adevărul gol-goluţ spune, mai departe, că, începînd cu Preşedintele din preajma lui Dan Mihalache, mai toată floarea politică s-a prezentat la ordin şi a primit însărcinarea de a doborî legea pentru a proteja Antena 3. Ordinul a fost executat exemplar. Preşedinţia şi Parlamentul au preluat fără clipire refrenul lansat de Antena 3: aplicarea legii e totuna cu atacul la libertatea presei, dacă asta încurcă treburile stăpînilor.

Imaginaţi-vă: treceţi pe roşu şi luaţi amendă. O plătiţi. Între timp, alt individ trece pe roşu. Poliţistul scoate carnetul. Tipul începe să ţipe ca din gură de şarpe că i se încalcă deptul la liberă circulaţie. La faţa locului, apar, ca din pămînt, comandantul Poliţiei, comandantul Jandarmeriei, ministrul de Interne şi avocatul poporului. Toţi se reped la poliţist şi încep să-i explice că e un bou cu caschetă şi că, în această calitate, nu înţelege că a lezat dreptul la liberă circulaţie al unui cetăţean european.  

Asta s-a întîmplat şi se întîmplă sub ochii noştri. Mulţi ar putea crede, cu revolta în gît, că Antena 3 e deasupra legii. E o impresie greşită din care nu pot ieşi decît valuri de protest romantic-inutil. Nu! Antena 3 nu e deasupra legii. Antena 3 e legea, iar stăpînii ei sînt Constituţia. Ocazie cu care e util să remarcăm că avem o lege fundamentală doar pentru că trebuia să avem ceva între coperţi. Adevărata rînduială a ţării e dată de vrerea şi interesele clasei care conduce România din umbră şi de pe ecrane. Dan Voiculescu şi colegii de combinaţii sînt părinţii fondatori ai Republicii. Se poate, astfel, înţelege mai uşor de ce anume cruciada DNA e un act ridicol. Nu poţi să pleci în fiecare zi la treabă promiţînd susţinătorilor de pe mal că, în curînd, vei pescui tot peştele din mare. Dacă vrei asta, singura şansă e să scoţi apa din bazin. Oricît de mare ar fi el.        

Date în vileag, reţelele de domnie subterană care ne conduc nu sînt tocmai un lucru rău. Pentru că dau conţinut acolo unde credeam că e numai formă. Gradul nostru de înţelegere sporeşte. Aflăm pe ce lume nu sîntem. Devine, astfel, limpede de unde vine somptuoasa noastră absenţă din peisajul politic, legal şi istoric al Europei. Din orele suplimentare cerute de feudalismul intern. Reţeaua de putere televizată de Antena 3 e ocupată pînă peste cap cu dominaţia şi controlul teritorial. Din acest motiv, sîntem muţi ca o lebădă cu căluş în Europa. Din acelaşi motiv, nu ne intersează autostrăzile, ne doare în cot de micii întreprinzători şi lăsăm în pîrloagă agricultura. În schimb, avem nerv, ştaif şi răcnete principiale cînd e vorba de Antena 3.

A doua învăţătură a episodului care a găsit sistemul politic smirnă în faţa Antenei 3 e solidaritatea. Toată folcloristica ongistă care ne reproşează că sîntem dezbinaţi, nepăsători şi egoişti e oarbă. Sîntem foarte uniţi. Nimeni nu ştie mai bine să se strîngă în jurul stăpînului şi să îi poarte vorbele. Nimeni nu slugăreşte mai linguşitor, dacă asta cere stăpînul şi dacă tot asta aduce o funcţioară, o vilişoară,  o căsuţă la ţară şi laude la o emisiune de seară. Sau fală intelectuală fără pic de şcoală. În definitiv, sîntem ţara doctoratelor obţinute de învăţaţi care nu fac diferenţa între Coran şi Cioran. Sîntem ţara plagiatului organic, izvorît din vorbele lui Heliade Rădulescu întoarse dos şi cu accentul schimbat: Scrieţi, cópii, numai scrieţi!

Aşadar, avem şi solidaritate şi unitate. Priviţi la politicieni. Tocmai au livrat un pact naţional. Nu în vorbă, ci în fapte. Spuneţi-i, dacă vreţi, Pactul Naţional Anti-Colectiv. Nu veţi greşi! Şi veţi înţelege mai bine de ce ei nu ard. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite