Până la Soros, ne destabilizează guvernarea PSD!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liviu Dragnea a indentificat în persoana lui George Soros inamicul public numărul unu. Liderul PSD nu a reuşit să explice prin ce se face vinovat miliardarul american, dar e sigur că ceva nu e în regulă, pentru că ar fi prea multe coincidenţe la mijloc.

Între timp, guvernarea Tudose este strict monitorizată de PSD, pe principiul „partidul e în toate”.

Din păcate pentru Liviu Dragnea şi PSD, şedinţele politice nu pot acoperi realitatea economică. Programul de guvernare, atât în varianta iniţială-Grindeanu, cât şi în varianta actualizată-Tudose, nu este sustenabil din punct de vedere bugetar.

Cu sau fără Soros, veniturile bugetare sunt cu 7% mai mici decât cere programul de guvernare. În această situaţie, promisiunile PSD nu au cum să fie realizate, pentru că nu există banii necesari. Liviu Dragnea, cel care s-a bătut cu pumnul în piept că nicio virgulă din programul de guvernare nu poate fi ignorată, anunţă acum  că salariul minim nu mai creşte la 2000 de lei de la anul, această ştire fiind una falsă care s-a rostogolit în presă, după cum spune liderul PSD. Aşa este, s-a rostogolit în presă plecând din programul de guvernare!

Încet, încet şi celelate promisiuni se văd în pericol. Deja marile majorări salariale au fost amânate pentru 2018. Problema este că, în ritmul actual ele nu vor putea fi puse în aplicare nici anul viitor. Probabil că şi atunci PSD va susţine că an fost vorba tot despre o ştire falsă care s-a rostogolit în presă.

Ceea ce se întâmplă este grav , pentru că administraţia nu reuşeşte să colecteze nici măcar ceea ce ar trebui să vină direct din creşterea economică.

Iar măsurile anunţate, la care s-a pus frână, cel puţin deocamdată, din cauza reacţiilor extrem de nefavorabile venite din mediul de afaceri arată incapacitatea guvernului de a răspunde situaţiei bugetare dificile. Estimările de la jumătatea anului prezic că actualele cheltuieli nu vor mai avea acoperire încă din ultimele luni ale acestui an, de unde şi disperarea de a stoarce bani cu orice preţ.

A identifica o persoană malefică, un duşman care face rău naţiunii, este o metodă folosită în situaţii limită, atunci când un politician aflat la conducere nu are capacitatea de a răspunde adevăratelor crize din societate şi din economie.

Dar George Soros nu este responsabil pentru proasta colectare a veniturilor bugetare. Nici pentru lipsa totală de investiţii a guvernării PSD. Nu George Soros a spus că autostrăzile pot să mai aştepte în România. Nu Gerge Soros a produs destabilizare în România prin dărâmarea guvernului Grindeanu.

Sau cel puţin aşa ni s-a spus. Pentru că, dacă vrei poţi să faci orice speculaţii. Cum ar fi.

Singura destabilizarea care a avut loc în România în ultima vreme a fost criza guvernamentală. Dacă mergem pe acuzaţiile lui Liviu Dragnea, că Soros destabilizează, atunci căderea lui Grindeanu, făcută cu votul PSD, ar fi trebuit  să fie orchestrată de Soros, deci Soros şi Dragnea ar fi fost mână în mână!

Dar adevăratele probleme ale României, nu au de a face cu inamici publici. Ameninţarea este în interior şi se numeşte proastă guvernare.  

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite