Pleşoianu, atac la Dragnea: „Începând de azi se va vedea altă faţă a mea. Aviz celor care au impresia că, ignorându-mă, mă pot scoate în afara jocului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu a postat, la finalul Congresului, un mesaj cu subînţeles pentru Liviu Dragnea. Pleşoianu ar fi vrut să candideze pentru funcţia de vicepreşedinte al partidului, însă a renunţat după ce Dragnea a impus sistemul de alegeri pe criterii geografice, care nu i-ar fi lăsat lui Pleşoianu nicio şansă de a ajunge în conducerea partidului.

"Foarte mulţi dintre cei aproape 4.000 de oameni care au participat la Congresul de astăzi m-au abordat felicitându-mă şi invitându-mă în oraşele lor. ...Ştiţi ce? Voi merge! Dacă unii ignoră mesajele pe care le transmit, inclusiv cele referitoare la «Proiectul de Ţară», atunci voi începe să merg prin... ţară. Cred că am fost prea rezervat până acum, dintr-o modestie care uneori poate deveni păguboasă. Începând de azi însă se va vedea altă faţă a mea. Aviz celor care au impresia că, ignorându-mă, mă pot scoate în afara jocului...", a scris deputatul PSD pe Facebook.

Liviu Pleşoianu ar fi vrut să candideze pentru funcţia de vicepreşdinte al PSD, însă, cum e membru al organizaţiei Bucureşti, ar fi concurat pentru funcţie cu primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, mult mai influent în partid. Astfel, ştiind că nu are nicio şansă, Pleşoianu n-a mai intrat în cursă. Dacă vicepreşdinţii PSD nu ar fi fost aleşi pe criterii geografice, sistem impus de Liviu Drganea, ci pe o listă naţională, Pleşoianu ar fi avut şanse mari să ajungă vicepreşedinte întrucât este apreciat în PSD pentru mesajele dure împotriva procurorilor şi a şefei DNA. 

Congresul PSD a fost marcat de scandal. Ecaterina Andronescu şi Nicolae Bănicioiu, contracandidaţii Vioricăi Dăncilă la funcţia de preşedinte executiv, au decis să se retragă după ce nu au fost lăsaţi să vorbească în faţa delegaţilor. În stradă, protestatarii anti-PSD au venit cu megafoane încercând să bruieze social-democraţii. A fost o singură surpriză la Congres: Adrian Ţuţuianu, rivalul lui Dragnea, a fost ales, surprinzător, vicepreşedinte

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite