articolul anterior articolul urmator

PNL şi PMP contestă la CCR o lege privind folosirea limbii materne în spitale, pe care au susţinut-o însă în Parlament. Kelemen: Băsescu e de vină

3
21 Apr 2017 17:27:17
Autor: Sebastian Zachmann
Kelemen Hunor FOTO Eduard Enea
Kelemen Hunor FOTO Eduard Enea

3 Comentarii

IonIon Codreanu
21.04.2017, 19:49:53

Cunoașterea limbii române este OBLIGATORIE pentru TOȚI cetățenii țării. Și este normal asta, pentru că TOȚI trebuie să se înțeleagă între ei și limba română este limba majorității covârșitoare a locuitorilor. Deci nu există motive RAȚIONALE pentru impunerea cunoașterii limbii unei minorități numerice, dacă local ea reprezintă chiar și majoritatea locuitorilor! Unde se poate, adică unde vor să comunice oameni de aceeași etnie, folosirea limbii materne nu va fi nicicum îngrădită! Dar, încă odată, nu poate fi obligație!

Victoria Ponta
21.04.2017, 22:21:02

E doar o perdea de fum. Ii doare pe fostii activisti maghiari ai PCR regrupati la UDMR de limba folosita in spitale cum il intereseaza pe Basescu ce mai bea Papa intre mese. Papa bea ceai negru intre mese si singura limba pe care o inteleg baronii de la UDMR este limba banului, aia e universala. Daca zici "cancer" sau "hepatita" in lb romana in spital, vai incep udemeristii sa tipe de drepturile omului.. Intai sa invete lb romana , inainte de a veni in Parlament ca sa ceara agresiv drepturi "speciale"

Marcel Cristea
21.04.2017, 23:38:15

This is the salami tactic, one slice at the time.