Ponta: „Contestaţia depusă de PDL la CCR este cel mai inconştient gest din politica ultimilor 23 ani“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta crede că demersul PDL de a contesta proiectul legii imobilelor naţionalizate la Curtea Constituţională (CCR) este „cel mai inconştient şi iresponsabil gest“ din politica ultimilor 23 ani, deoarece neadoptarea legii ar impune României să achite imediat 8 miliarde euro.

„PDL este singurul partid care ar trebui să se ascundă în perioada asta de această problemă, pentru că toate fraudele şi hoţiile comise în 2009-2011 le-au făcut ei. Dacă erau aşa deştepţi cei de la PDL, de ce nu au rezolvat ei, din 2010, 2011, 2012 ? Asta ar însemna că intrăm în plată cu 8 miliarde euro, are Blaga 8 miliarde euro de dat mâine ? Este de departe cel mai inconştient şi iresponsabil gest din politica ultimilor 23 de ani“, a spus Ponta.

Un document guvernamental prezentat săptămâna trecută de MEDIAFAX relevă că Guvernul consideră că neadoptarea Legii privind restituirea imobilelor sau blocarea actului la CC va avea consecinţe grave, deoarece statul trebuie achite 8 miliarde euro nu din buget, pentru că nu sunt acoperite, ci de la pensii şi salarii, ceea ce ar echivala cu neplata tuturor pensiilor în 2013.

Liderul PDL Vasile Blaga a anunţat că democrat-liberalii vor contesta legea retrocedărilor la Curtea Constituţională. Blaga a mai adăugat  că premierul Victor Ponta şi-a angajat răspunderea pe legea privind retrocedările într-un „stil demagogic perfect“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite