Ponta încă nu este învins! Trebuie organizate urgent alegeri parlamentare anticipate!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii au votat împotriva lui Victor Ponta şi a PSD-ului în 16 Noiembrie 2014. Nu Klaus Johannis a câştigat alegerile, ci românii l-au ales pe Klaus Johannis pentru că a devenit simbolul speranţelor românilor pentru reformarea României. Singura şansă pentru ca România să se schimbe este reformarea clasei politice. Este imperios necesară organizarea alegerilor parlamentare anticipate pentru confirmarea votului românilor pentru schimbare.

Românii s-au săturat de minciuna, de hoţia, de corupţia, de abuzurile şi de toate relele clasei politice din România. Votul din 16 Noiembrie 2014 este un vot istoric pentru reformarea României. Ponta a pierdut pentru că el simbolizează clasa politică românească. Românii s-au săturat de politicienii corupţi, mincinoşi, hoţi şi neserioşi.

NU a pierdut doar PSD-ul. Înfrângerea lui Ponta trebuie să fie o lecţie pentru toate partidele politice din România. Ori se reformează în mod real, ori vor dispărea de pe scena politică.

Românii s-au săturat de politicienii care fac politică doar pentru propriul interes. Românii vor politicieni care se ocupă de problemele comunităţii. Românii nu mai vor politicieni care trag sfori pentru ei şi clientela lor de partid. Românii vor în fruntea lor politicieni care pot să identifice cele mai bune soluţii pentru problemele comunităţii. Românii vor politicieni care rezolvă problemele, nu politicieni care creează probleme.

Votul românilor din 16 Noiembrie trebuie să fie un semnal pentru întreaga clasă politică din România. Este momentul ca toate partidele politice să se autoevalueze şi să se deratizeze. E timpul ca politicienii să înţeleagă că ori se ocupă de problemele comunităţii care i-a ales, ori pleacă. Dacă nu pleacă de bunăvoie, românii vor avea grijă ca ei să plece. Românii au învăţat în 16 Noiembrie că votul lor contează.

Klaus Johannis a devenit simbolul românilor împotriva politicienilor corupţi din toate partidele politice din România. Pe umerii lui Klaus Johannis apasă o mare răspundere. Sper să fie conştient de rolul său şi de miza votului dat de români în favoarea sa. Sper să fie Klaus Johannis la înălţimea aşteptărilor românilor care l-au votat. Românii nu mai vor un experiment eşuat şi defetist ca al lui Emil Constantinescu.

Votul din 16 Noiembrie trebuie dus până la capăt. Nu trebuie să ne mulţumim doar cu înfrângerea lui Ponta în alegerile prezidenţiale. Dacă vrem cu adevărat reformarea clasei politice, noi, românii, trebuie să alegem un alt Parlament, care să ne reprezinte pe noi şi interesele noastre comunitare.

Votul din 16 Noiembrie cere imperios alegeri parlamentare anticipate! Doar astfel votul din 16 Noiembrie va fi complet! Doar prin alegeri parlamentare anticipate, pe fondul conştientizării de către români a rolului votului lor, putem schimba clasa politică. Politicienii nu vor reformarea lor. Indiferent de partide, politicienii vor să îşi păstreze privilegiile. Noi, românii, putem şi trebuie să îi obligăm să organizeze alegeri parlamentare anticipate.

Noul Parlament trebuie să aibă un număr clar de parlamentari, stabilit prin lege fără posibilitatea creşterii numărului prin diverse formule de calcul. Legea trebuie să clarifice numărul de parlamentari în funcţie de populaţia României şi să nu permită suplimentarea lor pentru a crea maşina de vot necesară în Parlament pentru un partid sau altul.

Parlamentarii nu trebuie să beneficieze de nicio imunitate cu excepţia declaraţiilor politice. Să nu mai fie nevoie de aprobarea Parlamentului pentru începerea urmăririi penale sau arestării unui parlamentar. Abia atunci vor intra în politică oameni care au spirit civic şi vor să facă cu adevărat politică. Altfel vom avea în continuare profitori care se ascund în Parlament pe poziţii de deputaţi şi senatori pentru a scăpa de răspunderea penală pentru faptele lor de corupţie, hoţie şi abuzuri.

Preşedintele Klaus Johannis trebuie să aibă un Parlament şi un Guvern cu care să poată coopera pentru dezvoltarea României. Actualul Parlament este dominat de PSD şi amantele politice. Degeaba l-am ales pe Klaus Johannis preşedintele României, dacă Parlamentul este controlat încă de partidul lui Ponta. Ponta are puterea executivă, are Guvernul, stabileşte bugetul, adică poate cumpăra mai departe parlamentari şi primari. Dacă nu se organizează alegeri parlamentare anticipate, riscăm să avem din nou sarabanda referendumurilor pentru suspendarea preşedintelui. Românii s-au săturat de spectacolul grotesc al suspendării, care generează instabilitate economică.

Românii vor o guvernarea realistă şi pragmatică a României, administrată de politicieni responsabili. Preşedintele României, adică Klaus Johannis, are atribuţii executive limitate. Dacă vrem cu adevărat schimbarea României, trebuie să organizăm alegeri parlamentare anticipate şi să reformăm întreaga clasă politică. Noul Parlament trebuie să legitimeze un Guvern responsabil, care să poată guverna un întreg ciclu electoral şi să îşi asume răspunderea pentru administrarea ţării.

Fără alegeri parlamentare anticipate, votul românilor din 16 Noiembrie 2014 este nul. Votul din 16 Noiembrie trebuie dus până la capăt prin organizarea urgentă a alegerilor parlamentare anticipate.  

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite