Ponta, întrebat dacă are cu ce să-l dea în gât pe Dragnea: „Şi eu pe el, şi el pe mine. Am stat atâţia ani împreună“. Ce a zis la DNA în legătură cu Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ponta şi Dragnea, pe vremea când pozau în prieteni
Ponta şi Dragnea, pe vremea când pozau în prieteni

Fostul premier Victor Ponta a recunoscut, la TVR, că a fost chemat la DNA în legătură cu trecerea lacului Belina, printr-o hotărâre de Guvern, în proprietatea Consiliului Judeţean Teleorman. Apoi, lacul a ajuns în proprietatea Tel Drum, firmă controlată din umbră tot de Liviu Dragnea, potrivit presei. Ponta spune că doar s-a apărat în faţa procurorilor, fără a face vreun denunţ împotriva liderului PSD, deşi cei doi politiceni sunt la cuţite.

„Am fost întrebat despre ceea ce făceam eu ca premier. M-a întrebat de o hotărâre de Guvern din 2013. Are legătură cu lacul (Belina - n.r) Bănuiam că o să fiu chemat să mă întrebe de ce am semnat pentru acel lac. Eu am semnat ca acel lac să meargă la Consiliul Judeţean. Atât. Nu a venit Dragnea la mine: «dă şi mie lacul ăla pentru Teleorman». Nici nu am citit nota de fundamentare făcută de MDRAP. În 2017 am aflat că a ajuns la Tel Drum acel lac, eu habar nu aveam. Eu am fost să mă apăr pe mine. Nu am făcut denunţ. Eu nu am făcut plângere niciodată împotriva cuiva.”, a spus Ponta la TVR 1. 

Iată şi un scurt dialog purtat între moderatorul Ionuţ Cristache şi Victor Ponta, care sintetizează perfect legăturile bolnăvicioase dintre politiceni:

Cristache: Aţi fost azi la DNA. L-aţi dat în gât pe domnul Dragnea?

Ponta: Nu l-am dat, domn'e, în gât, că dacă vreau să-l dau...

Cristache: Aveţi cu ce?

Ponta: Şi eu pe el, şi el pe mine... că am stat atâţia ani împreună.

Săptămâna trecută, într-un interviu pentru hotnews.ro, fostul premier Victor Ponta a susţinut că, în perioada în care era şef al Executivului, Liviu Dragnea, pe atunci ministru al Dezvoltării, i-a solicitat să treacă Lacul Belina în proprietatea Consiliului Judeţean Teleorman, dar că nu a ştiut că ulterior lacul a ajuns în proprietatea firmei Tel Drum, despre care presa susţine că este controlată din umbră tot de Liviu Dragnea. 

Ponta a adăugat că a fost de mai multe ori, atât el cât şi alţii, pe Lacul Belina fără să ştie că este o proprietate a Tel Drum. "M-am şi enervat după aceea, şi am vorbit şi cu Sorin Grindeanu, şi i-am zis 'Sorin, tu ştii unde te duci?' Nici eu nu am ştiut unde mă duc. Cum poate să ne pună în situaţia asta, să mergem în locuri ale lui Tel Drum?", a relatat Victor Ponta.

Fostul premier al României, deputatul Victor Ponta, a fost audiat luni la DNA. El a declarat că a fost citat ca martor. Audierea are loc în dosarul în care săptămâna trecută a mai fost audiat fostul premier al României, Sorin Grindeanu, potrivit unor surse judiciare

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite