Ponta a pierdut o funcţie în Parlament. În locul său a fost instalată Ana Birchall

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a decis miercuri, cu unanimitate de voturi, înlocuirea deputatului neafiliat Victor Ponta cu social-democrata Ana Birchall la preşedinţia Delegaţiei României la Adunarea Parlamentară a OSCE, la solicitarea PSD. Decizia vine pe fondul excluderii lui Victor Ponta din PSD, drept pedeapsă pentru că n-a votat moţiunea de cenzură iniţiată de PSD împotriva lui Grindeanu.

„Având în vedere prevederile art 14, alin 1 din Regulamentul Camerei  Deputaţior, potrivit căruia deputaţii care au fost excluşi ori au demisionat din partid devin deputaţi neafiliaţi, coroborat cu art. 32 din Legea 96/2006 privind statutul deputaţilor şi al senatorilor actualizată, care prevede «pierderea sprijinului politic de către deputat sau senator atrage de drept încetarea calităţii de titular al oricărei funcţii obţinute prin susţinere politică», în numele grupului parlamentar al PSD vă rugăm să luaţi act de încetarea calităţii de preşedinte al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE a domnului deputat Victor-Viorel Ponta", se arată în solicitarea adresată Birourilor Permanente Reunite.

Potrivit Hotărârii, la capitolul I este precizat faptul că „doamna deputat Birchall Ana, grupul parlamentar PSD, îl înlocuieşte în calitatea de membru titular şi preşedinte pe domnul deputat Victor Viorel Ponta, neafiliat”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite