Populiştii au tot timpul nevoie de crize, de aia PSD face ce face

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îl citeam azi pe Schattschneider, un politolog super mare, şi mă gândeam şi la un editorial din New York Times în care se vorbea despre faptul că nu ar trebui să luăm dreptul la vot ca garantat. Sistemul politic actual, chiar dacă democratic, exclude mai mult de jumătate din populaţie de la luarea deciziei, sistem departe de a fi perfect.

Cum îl putem îmbunătăţi? Avem nevoie de politici publice despre politică şi mobilizare? De ce nu există aceste discuţii în spaţiul public dominat de PSD? Pentru că PSD se ocupă de problemele reale ale ţării, nu despre concepte abstracte ca regimul politic.

Nu, 4 milioane de români apţi de muncă nu îşi caută job pentru că le stă bine pe banii statului, ci pentru că sunt ţinuţi ca sclavi de baronii locali. Exact cum făcea şi face în continuare gaşca de la Teleorman. Dar ei sunt adevăratul popor, iar în versiunea lor de adevăr şi de realitate politico-economico-socială, astfel de cifre cum sunt cei patru milioane de săraci sunt ascunse sub covor pentru că nu corespund ideologiei lor populiste cleptocratice. Sunt oameni deştepţi în ţara asta care vor garantat dreptul la muncă. Din păcate, nu au studiat libertatea îndeajuns de mult ca să vadă că a garanta locul de muncă înseamnă dictatură. PSD îşi ţine 4 milioane de oameni fără loc de muncă. Ăsta e genocid tată, trădarea care a avut loc în 1989.

PSD a trimis ţara înapoi în sclavie mărind economia prin consumul de produse germane, franceze, italiene etc. Germanii, francezii şi italienii tac mâlc pentru că noi cumpărăm de la ei, lor le este bine, iar noi ăştia restul suntem mâncaţi din interior de ce face PSD-ul. PSD-iştii sunt ăia care, în caz de război şi penurie, te-ar lăsa să mori de foame numai să nu împartă mâncarea cu tine.

Soluţia este să rămâneţi tari, raţionali şi vom învinge. Adevărata criză îi zboară de la putere cât ai clipi.

Marii pierzători ai victoriei PSD în alegerile din 2016 sunt tinerii fără PCR: pile, relaţii, cunoştinţe. Aceasta, doamnelor şi domnilor, se numeşte trădare şi sinucidere în acelaşi timp, pentru că aceştia sunt tinerii cu talent şi cu potenţial care ar putea să salveze România, nu beizadelele, nepoţii şi anonimii privilegiaţi care sunt promovaţi în politică.

Ţineţi minte: cu cât PSD provoacă mai multe crize, mai multe scandaluri, mai multe polarizări, mai multe insulte, mai multe injurii, mai multe paradoxuri, mai multe circuri, mai multe râsete, mai multe calomnii, mai multe frustrări, mai multe golănii, mai multe nedreptăţi, mai multe încălcări ale drepturilor omului, mai multe crime, mai multe fapte de corupţie, mai multe graţieri ale faptelor de corupţie, cu atât lor le va fi mai bine din punct de vedere electoral, politic, social şi economic. Aşa sunt populiştii.

Soluţia este să rămâneţi tari, raţionali şi vom învinge. Adevărata criză îi zboară de la putere cât ai clipi. Momentan, ei nu se pot face decât de râs. Aşa cum s-au făcut de mult şi cei care i-au votat. Iar alternativa la PSD nu este PNL.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite