Presa internaţională îl vede pe Ponta un Macron de România. Cu o singură condiţie: să scape de puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Publicaţia internaţională „Politico” a scris săptămâna aceasta despre fostul premier Victor Ponta, titrând „Romania, en Marche” şi făcând, astfel, trimitere la partidul preşedintelui francez Emmanuel Macron. Articolul continuă, însă, sarcastic prin a aminti că noul spaţiu „pro-european şi progresist” pe care Ponta încearcă îl construiască prin Pro România ar putea să ia naştere doar dacă acesta „reuşeşte să scape de închisoare”.

„Pentru un om care ar putea să facă închisoare, Victor Ponta pare relaxat”. Aşa începe publicaţia internaţională „Politico” articolul care îl are în prim plan pe fostul premier al României

 Într-un interviu acordat publicaţiei, Victor Ponta a vorbit despre Pro România, noul său partid înfiinţat alături de Daniel Constantin şi inspirat de partidul En Marche al preşedintelui francez Emmanuel Macron.

„El (n.red.- preşedintele Franţei) vine cu o viziune care nu este doar împotriva a ceva, ci cu o viziune prin care vrea să schimbe Franţa şi Europa. Cred că şi România are nevoie de ceva asemănător”, a declarat Ponta pentu Politico.

Presa străină menţionează însă că „o provocare imediată pentru Ponta este sentinţa pentru acuzaţia de fals, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani, care datează încă de pe vremea când era avocat în 2007-2008 şi care urmează a fi emisă pe 20 martie”. Politico anunţă că Direcţia Naţională Anticorupţie a emis o sentinţă de arestare şi aminteşte totodată că şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost numită în funcţie chiar de Victor Ponta în perioada în care acesta era premierul României. Articolul mai precizează şi că Laura Codruţa Kovesi a fost nominalizată de Politico, în 2015, drept unul dintre cele 28 de personalităţi care ar putea avea un impact major asupra Europei.

„Eu mă apăr doar la tribunal. Nu am vorbit despre asta în public, pentru că nu vreau să fiu judecat la TV, ci la tribunal. Voi accepta decizia, fie că îmi place sau nu”, a declarat Victor Ponta pentru Politico.

Sentinţa lui Victor Ponta, din dosarul „Turceni-Rovinari”, care trebuia să fie emisă pe 20 martie, a fost amânată până pe 4 aprilie. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite