Prima tensiune din coaliţia de guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că l-a supărat foarte tare declaraţia copreşedintelui ALDE Daniel Constantin, ministru al Mediului, potrivit căreia în Guvern există o discuţie pe tema introducerii unor impozite diferenţiate pentru anumite tipuri de venituri, adică o posibilă introducere a impozitării progresive din 2018.

„Poate spune aceste lucruri la ALDE, când au şedinţă de partid. În coaliţie se respectă programul de guvernare pe care ni l-am asumat împreună. Pe mine m-a supărat foarte tare acea declaraţie. Eu am sperat că toată lumea înţelege că acest program de guvernare, care e făcut la rigoare, să fie respectat“, a spus Dragnea, la două zile de la momentul în care Constantin a vorbit de impozitarea progresivă. Anterior, Dragnea îi transmise copreşedintelui ALDE un mesaj prin intermediul presei: „Domnul Daniel Constantin ar trebui sa vorbească despre probleme de la Ministerul Mediului“.

Liviu Dragnea a precizat că vicepremierul Daniel Constantin nu a avut niciun fel de calitate să vorbească de impozitare progresivă, cu toate că liderul PSD consideră că partenerul din ALDE nu a vorbit cu rea intenţie. Pe de altă parte, Dragnea a susţinut că a aflat şi el din presă despre vicepremierul Daniel Constantin că se află la schi în Austria, în timp ce în ţară se acţionează pentru limitarea efectelor ninsorilor şi gerului. O vacanţă neaşteptată şi-a luat şi celălalt copreşedinte al ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, surprins pe o plajă din Dubai, cu toate că Senatul e în sesiunea extraordinară.

Daniel Constantin nu este văzut cu ochi buni de Liviu Dragnea, dar nici de partenerul său politic Călin Popescu Tăriceanu. De altfel, Drganea şi Tăriceanu s-au înţeles să nu-i ofere lui Daniel Constantin Ministerul Agriculturii, un portofoliu cu greutate, ci i-au atribuit Ministerul Mediului, instituţie din eşalonul doi al Executivului. În plus, ca să-l lase pe Constantin cu şi mai puţină putere, Drganea a „decuptat“ şi Ministerul Apelor şi Pădurilor, ce funcţiona în subordinea Ministerului Mediului, şi l-a făcut de sine stătător. Daniel Constantin a primit, în compensaţie,funcţia de vicepremier, însă e un rol pur decorativ.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite