articolul anterior articolul urmator

Prima ţigară pe Everest

36
19 Jun 2017 07:15:16
Traian Ungureanu

36 Comentarii

Sorin Barbul
19.06.2017, 07:24:03

Ne place sau nu, dl. Ungureanu este printre puținii ziariști români care are cu adevărat „condei”.

+16 (22 voturi)
Stancu Dan
19.06.2017, 08:08:28

Necazul e ca si Caragiale avea condei. Dar, din pacate, cei care ajung la butoane nu le au cu condeiul ci cu numaratul banului din buzunarele personale.

+10 (10 voturi)
Lucian Pufu
19.06.2017, 08:38:20

Romania a parcurs - in paralel si in ritm accelerat - acelasi drum pe care l-a parcurs Occidentul: de la elitism la ceva de masa (spun ceva pentru ca nu e vorba numai de politica, dizolvarea deciziei, de orice fel ar fi, intr-o masa de "opinii" neavizate e valabila peste tot). Pentru mine culmea culmilor (sa fie specificul national?) este ca, dupa parerea mea, Romania reusit sa depaseasca in materie de incompetenta performantele perioadei comuniste. Se formase, atunci - dupa distrugerea elitei interbelice si perioada de heirupism de tot felul - un fel de elita paralela cu regimul, cumva permisa, tolerata ba chiar pe undeva cultivata (in industrie, de exemplu) de regim. Scopul era dezvoltarea economiei romanesti, care nu se putea indeplini fara o elita de specialisti, cei drept aflata sub controlul nemijlocit al partidului, prin activistii sai. Puteai citi o carte, existau actori si regizori care devenisera adevarati eroi ai perioadei, interzisi dar doriti si urmariti de marele public. Cartile erau pur si simplu furate din librarii, scoala - da, reformata nefericit de partid - era inca scoala, cu performante si criterii de selectie pentru profesori (un corp de elita, atunci, al societatii noastre) si elevi. Eram nemultumiti, pe buna dreptate, de pile, cunostinte si relatii. Eram nemultumiti de felul in care, pe linie politica, tot soiul de neaveniti patrundeau catre varf. Ceea ce mi se pare incredibil este insa ca fenomenul asta s-a amplificat de multe ori acum, cand alegem singuri cum vrem sa traim. Specialistii au disparut cu totul, avem ministrii, secretari de stat si consilieri care sunt cu totul lipsiti de cele mai elementare cunostinte si care nu au in minte decat capatuiala. Concluzia?

+13 (15 voturi)
Paun Al
19.06.2017, 08:56:11

"Am fost mereu ai altora. " Si asta pentru ca asa suntem indoctrinati ...asa suntem formati . Ce li se spune in permanent , celor peste 95% de romani credinciosi ? Ca suntem in primul rand ai lui Dumnezeu . Tot ce ni se intampla trebuie se induram , ca se face cu "voia Domnului " "Nimic nu se face fara voia Domnului ". Apoi suntem ai "Cezarului " "1. Tot sufletul să se supună înaltelor stăpâniri, căci nu este stăpânire decât de la Dumnezeu; iar cele ce sunt, de Dumnezeu sunt rânduite. 2. Pentru aceea, cel ce se împotriveşte stăpânirii se împotriveşte rânduielii lui Dumnezeu. Iar cel ce se împotrivesc îşi vor lua osândă." ( Ep romani 13, 1-2) Sau in fiecare duminica la liturghii : " pentru carmuitorii tarii noastre, pentru mai marii oraselor si ai satelor si pentru iubitoarea de Hristos oaste, Domnului sa ne rugam". Conducatori carora li se canta "Vednic este ".... Asa suntem formati ...sa nu fim ai nostri , se fim ai altora , sa fim sub "ascultare ", sa acceptam , sa induram ...Iar cand avem probleme ...sa ne rugam . Nu suntem formati sa ne luam soarta in maini , sa dam cu conducatorii de pamant , cand o iau pe aratura , sa ne asumam erorile si sa le corectam .

+4 (10 voturi)
Gheorghe Joe Negut
19.06.2017, 10:36:32

Este ca de obicei o salată de lucruri clare şi obiective amestecate cu tot felul de frustrări şi cârteli. Ce mă surprinde este că nu spui nimic de tâlharul Traian Băsescu? Păi normal, legătura ombilicală de acest individ obligă!

-5 (7 voturi)