Propaganda rusă şi-a desemnat favoritul: „Liviu Pleşoianu - premier”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul PSD Liviu Pleşoianu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Deputatul PSD Liviu Pleşoianu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Publicaţia Sputnik.md, unul dintre instrumentele propagandei de la Kremlin, a venit cu o nouă formă de măgulire la adresa deputatului PSD Liviu Pleşoianu, un politician intens promovat de Sputnik, şi anume susţinerea lui în funcţia de premier. Atenţie deosebită a primit şi jurista Ingrid Mocanu, fosta consilieră a lui Gabriel Oprea şi cea care a venit cu propunerea ca Pleşoianu să fie premier.

Într-un articol apărut miercuri pe site-ul de propaganda rusească Stupnik.md, deputatul PSD Liviu Pleşoianu este din nou în centrul atenţie. Articolul începe cu un portret măgulitor făcut juristei Ingrid Mocanu, fostă membră ANRP şi consilieră a lui Gabriel Oprea.

„Personalitate combativă, fostă directoare în ministerul Justiţiei, consilieră a lui Gabriel Oprea şi vicepreşedinte al ANRP, Ingrid Mocanu, devenită în ultima vreme o prezenţă extrem de vizibilă în mass media şi pe reţelele de socializare, îl critică dur pe premierul Mihai Tudose”, subliniază cei de la Sputnik.md.

Atât Ingrid Mocanu, cât şi deputatul PSD Liviu Pleşoianu au lansat o serie de atacuri critice la adresa premierul Mihai Tudose. Dacă jurista spunea, la momentul înlocuirii lui Sorin Grindeanu cu Mihai Tudose, că „Dragnea a schimbat un securist mai mic cu un securist mai mare”, Pleşoianu l-a criticat dur pe prim-ministru după declaraţiile făcute luni la Antena 3. Potrivit unei postări pe Facebook, deputatul PSD se arată scârbit de afirmaţiile premierului Mihai Tudose cu privire la remanierea miniştrilor cu probleme penale, subliind faptul că PSD a câştigat alegerile parlamentare din decembrie 2016: „Ei, uite că poporul român a VOTAT COVÂRŞITOR cu „PENALII”, stimabile!"

Cum Pleşoianu este unul dintre politicienii favoriţi ai site-ul de propagandă, aceştia laudă propunerea făcută în premieră de Ingrid Mocanu pe pagina sa de Facebook, şi anume numirea în funcţia de premier a lui Liviu Pleşoianu.

„Acum câteva ore, cunoscuta juristă a apreciat favorabil comentariile extrem de critice al lui Liviu Pleşoianu la adresa controversatului Mihai Tudose: «Şi Liviu Plesoianu, ca şi mine, ne-am săturat să avem dreptate tot timpul, Domnule Dragnea! » Iar ca urmare, Ingrid Mocanu vine cu o propunere în premieră, foarte bine primită de cei care au citit nota: Liviu Pleşoianu, premier!”, spun cei de la Sputnik.md.

Pentru ca imaginea să fie completă, articolul se termină cu o altă măgulire, atât la adresa deputatului PSD, cât şi la adresa juristei Mocanu, cei de la Sputnik.md afirmând că propunerea ca Pleşoianu să fie premier nu „vine chiar de la oricine”.

„În acest fel, iată că după ce şi-a anunţat intenţia de a candida la preşedinţia României, Liviu Pleşoianu e acum propus premier. Vom vedea urmările acestei propuneri, venită nu chiar de la oricine…”, se arată în încheierea articolului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite